GBK - VPS  2 - 0

Santahaka ulkokeinonurmi

B-pojat 2-0 voittoon

GBK otti makean avausvoiton

GBK:n B-pojat jatkoivat Ykkösen otteluja Kokkolassa lauantaina. Vastaan asettui Vaasan Palloseura, VPS. Molemmat joukkueet olivat kokeneet tappion edellisellä kierroksella. Kokkolalaisten pistetili oli Ykkösessä vielä avaamatta, mutta hyvät esitykset antoivat uskoa omaan tekemiseen.

Raitapaitojen joukkue oli harjoitellut viikolla hyvin ja kehittänyt omaa peliään. Lisäksi vastustajasta saatiin hyvää ennakkotietoa, joten taktiikkaa oltiin hiottu VPS:n heikkouksia silmällä pitäen. Vaikkakin VPS oli huomattavasti vahvistunut KPV-ottelussa tulleen nöyryytyksen jälkeen. Tätäkin osattiin odottaa.

Kotijoukkueen nuoret sankarit pelasivat koko ottelun todella nöyrästi ja ennalta sovittua taktiikkaa noudattaen. VPS yritti muuttaa omaa pelaamistaan ottelun aikana, mutta GBK vastasi samalla mitalla. 2-0 lukemiin päättynyt ottelu oli tasainen, mutta GBK:n kontrollissa. VPS maalintekoyritykset kilpistyivät viimeistään kotijoukkueen varmasti esiintyneeseen maalivahti Oskari Wikströmiin.

Ensimmäisen puoliajan 5.minuutilla nähtiin ottelun avausmaali. Sami Mäkinen murtautui laidasta rangaistusalueelle ja syötti takatolpalla odottaneelle Joonas Källströmille. Källström siirsi pelivälineen maalin perukoille ja GBK:n 1-0 johtoon. Mäkinen ja Källström esiintyivät koko ottelun ajan vahvasti ja olivat ottelun parhaimmistoa.

Raitapaidoilla oli ensimmäisellä puoliajalla tukku muitakin hyviä maalintekopaikkoja, mutta tauolle mentiin 1-0 lukemissa. Paras paikka tuli kotijoukkueen kapteenille Linus Sandelille. Maalin edustalta lähtenyt laukaus meni suoraan päin maalivahtia, joka torjui sen lopulta helposti. Joonas Myllymäki oli myös puoliajan hahmoja. Aggressiivinen prässäys tuotti harmaita hiuksia vaasalaisten puolustukselle. Myllymäki otti monta riistoa ja siirsi pelivälineen omille.

Toinen puoliaika oli tasainen ja lähinnä taisteltiin keskialueen herruudesta. GBK:n keskikenttä Emil Finne, Deng Malwal ja Mäkinen ottivat voiton vaasalaisten vastaavasta. Kova taistelu tylsytti VPS:n nuorukaisten innon ja lopulta myös hermot. VPS sortui lukuisiin turhiin virheisiin ja lopulta ne myös kostautuivat joukkueelle. Ottelun lopussa GBK sai vapaapotkun noin 30 metristä. Pallon taakse asettui Mäkinen ja kanuuna oli viritetty. Karmaiseva pommi vaasalaisten maalin yläputken alle ja VPS:n maalivahti ei vieläkään tiedä mitä tapahtui. Ottelu päättyi 2-0 lukemiin.

GBK onnistui joukkuepelaamisessa ja aikaisempien pelien hidas syöttötempo oli saatu paremmaksi. Lisäksi puolustusvirheet saatiin karsittua minimiin. Hieno esitys puolustuslinjalta Wäinö Kovalainen-Aleksi Niskakoski-Lado Angelo-Joni Jokihaara. Vaihdosta kentälle tulleet Tomi Björklund, Onni Lahti ja Thomas Parviainen takasivat sen että vaasalaiset palasivat kotiin tyhjin käsin.

GBK:n ottelut jatkuvat jo tulevana torstaina. Silloin vieraaksi saapuu kivikova SJK. Ottelu pelataan Santahaan tekonurmella klo 17.30.

GBK ottelussa:

Oskari Wikström, Joni Jokihaara (Tomi Björlund), Aleksi Niskakoski, Lado Angelo, Wäinö Kovalainen, Deng Malwal (Onni Lahti), Sami Mäkinen, Emil Finne, Joonas Källström, Joonas Myllymäki, Linus Sandell ”C” (Thomas Parviainen)

2 - 0

VPS
(1-0)
5'MaaliKällström Joonas
5'MaalisyöttöMäkinen Sami
75'VaroitusFinne Emil
80'MaaliMäkinen Sami
82'VaroitusSandell Linus