19
JUN
08.00
Tytöt E-03, Alandia Cup

Nummelan Palloseura Hopeaketut BRONSMATCH - GBK   1 - 0

Bronsmatch, WHA huvudarena, Mariehamn

Ytterst harmlig förlust i bronsmatchen

Så synd, så synd!!

Förlust i bronsmatchen efter 10 sekunder black out, då motståndaren lyckades göra sitt segermål. Detta var NuPS enda egentliga målchans i matchen. Vi hade i vår tur fler än tio lägen, men närmare än att bollen cirklade som flipper strax framför motståndarmålet och själva räddade ett hårt skott på väg i mål så kom vi inte. Flickorna gjorde dock en jättefin insats igen, spelmässigt kanske till och med den bästa i turneringen.

Matchen, som spelades på huvudarenan i Mariehamn, började nervöst från bägge håll och båda ville snabbt komma framåt. Så småningom tog vi dock hand om taktpinnen. Det hårda ljudet från huvudläktarens hejarop överraskade nog lite spelarna till en början. Det blev en härlig inramning!!

I andra halvlek fortsatte GBK dominansen, men vi kunde inte upprepa segern från gruppspelet. NuPS försvarade sig i slutet med alla sina spelare och lyckades reda ut stormen. Våra flickor var jätte besvikna efter matchen och de flesta kinderna blev våta utav tårar.

Summa summarum har denna resa varit den mest givande för laget någonsin. Flickorna har fått dela glädje och sorg, delta i radio, tv och pressen, spela på fotbollshelgedomen i Mariehamn, man har umgåtts och det har knutits många nya band mellan familjerna. Att vi spelmässigt inte ligger långt efter de allra bästa i vårt land värmer också. Det ger mersmak att bli en ännu bättre fotbollsspelare och träna ännu hårdare.

Nu väntar hemfärd med 14 häriga tjejer som fått dela på denna erfarenhet.

Iina blev belönad för sina jämnfina insatser med fair-play pokal.Jamina blev belönad för hennes fina kämparinsatser med vimpeln från bronsmatchen.

 

Statistik
Nummelan Palloseura Hopeaketut BRONSMATCH

1 - 0

(1-0)

Lagets aktuella matcher

Inga matcher
Matchlista

          GBK r.f.               
          Hyvlerigatan 4
          67100 Karleby
          gbk@gbk.fi
          06-8313325