GBK Edustusjoukkue, Kakkonen - Tvåan

JBK - GBK   1 - 1

Västraplan Jakobstad - Länsikenttä Pietarsaari

GBK säkrade! - Se on siinä!

GBK behövde minst en poäng från Jakobstad och det gick vägen. Matchen mot JBK slutade oavgjort 1-1 efter att GBK lett i paus. GBK säkrade kontraktet medan JBK är nära degradering till division 3.
JBK hade inget att förlora och kom mycket aggressivt strax från start. Hemmalaget vann de flesta närkamperna. Spelmässigt ingen bra halvlek av GBK. JBK hade mera bollinnehav, dock inga riktigt vassa målchanser.
Slutligen var det GBK som skapade de bästa chanserna. Det var också GBK som ledde i paus. 1-0 kom redan i tionde minuten och gjordes av Tom Melarti. Det var Kim Ågrens passning som friställde "Mela".
Matchbilden var ungefär samma också i andra halvlek. JBK hade svårt att skapa chanser.
GBK i sin tur hade chanser att punktera matchen.
JBK:s kvittering kom i 70:e minuten och gjordes av David Nyman.
Närmast mål för GBK var Benjamin Storbacka två gånger och Lukas Rasmus en gång. Båda hade var sitt friläge och Storbacka ett rungande skott i ribban.
JBK fick några specialsituationer på slutet, men GBK höll tätt och fick fira efter slutsignalen.
Lawrence Smith, som jobbade storartat i försvaret, prisbelönades i GBK.
Sommarens matcher mot JBK gick så att båda tog en seger och oavgjort blev det en gång. Målen 3-3.
Ville Luokkalas gula kort innebär att han missar matchen mot KPV. Säsongens sista match.

Lawrence Smith prisbelönades.

GBK varmisti - JBK Kolmoseen

GBK tarvitsi Pietarsaaresta vähintään pisteen ja onnistui siinä. Ottelu JBK:ta vastaan päättyi tasan 1-1. GBK johti tauolla. GBK varmisti sarjapaikkansa. JBK:ta puolestaan uhkaa putoaminen Kolmoseen.
JBK:lla ei ollut mitään hävittävää ja tulikin hyvällä asenteella ja kovaa heti alusta. JBK voitti lähes kaikki kaksinkamppailut. GBK:lta pelillisesti huono ensimmäinen puoliaika. JBK piti enemmän palloa, mutta ei luonut kunnon tekopaikkoja.
GBK:lla oli parhaat paikat. Ja GBK teki 1-0 10 minuutilla, maalintekijänä Tom Melarti. Kim Ågrenin syöttö vapautti "Melan" maalintekoon.
Sama tahti jatkui toisella puoliajalla. JBK ei päässyt kunnon tekopaikkoihin. GBK:lla puolestaan oli paikkansa ratkaista ottelu.
70 minuuttia oli pelattuna, kun David Nyman tasoitti.
GBK:lla oli paikkansa. Benjamin Storbacka ja Lukas Rasmus pääsivät avopaikkaan. Storbackalla oli lisäksi tulinen veto ylärimaan.
JBK:lla oli lopussa parikin erikoistilannetta, mutta GBK taisteli ja loppuvihellyksen jälkeen ilmeet olivat iloiset.
GBK:sta palkittiin Lawrence Smith, joka taisteli hyvin alakerrassa.
Koko kauden GBK-JBK ottelut päättyivät tasan. Molemmille yksi voitto ja sen lisäksi tuloksena yksi tasuri. Maalit 3-3.
Ville Luokkalan keltainen kortti tarkoittaa, että hän ei pelaa kauden viimeisessä ottelussa, jossa vastassa KPV.

GBK: Olli Nylund, Kyle Curinga (v, 58 Tony Kankaanpää), Ville Jylhä, Lawrence Smith, Jere Moilanen, Kim Ågren, Ville Luokkala (v), Benjamin Storbacka, Miika Hohenthal, Tom Melarti (85 Lukas Rasmus), Tobias Wentin (61 Tom Åstrand).