B-pojk. SEGER 0-4 I Närpes

HATTRICK AV EMIL FINNE

sekä syöttö Aleksi Niskakosken maaliin. (Aleksi 1+1)

0-1 PASS  Joni Jokihaara                 0-3 PASS  Waltteri Savela

GBK var steget före Kraft i Närpes. GBK vann med 4-0 och siffrorna var i underkant.

Inledningen var jämn och spelet böljade, men i den 21:a minuten slog GBK till. Förarbete av Tomi Björklund och Joni Jokihaara och Emil Finne fick bollen inom straffområdet, tog sig förbi mellan två försvarare och smällde in ett lågt och hårt skott.

GBK missade en straff några minuter senare. 2-0 kom strax före paus. Finne gav en fin passning mot målet där Aleksi Niskakoski sköt bollen i mål.

Finne gjorde 3-0 strax efter pausvilan och efter det var det mestadels spel mot ett mål. Finne fullbordade sitt hattrick fem minuter före fulltid. Emil Finne var planens bästa spelare.  (Källa: ÖT /RF )   (ÖT alltid på plats :) )

GBK pojkarna spelade väldigt moget och trots att tempot inte var det högsta så tog de alltså en välförtjänt seger. Ifall de spelar dylikt framöver och med ännu  högre tempo så behöver de inte frukta nån i serien. Att fotboll är ett lagspel kom tydligt fram och att samspelet är och förblir  det avgörande för slutställningen i tabellen. Då man ännu hade Finne som verkade vara i sin livsform så får Närpesborna vara nöjda trots 0-4 på hemmaplan.

MATCHPROGRAM   /ohjelma

Ställning   10.8 !    Tilanne                    Höstomgång

(Tervarit +3p,   RoPs +2p,   Jippo +1p,  Startpoäng till hösten /Aloituspisteet )

(0-2)
22'MaaliFinne Emil
22'MaalisyöttöJokihaara Joni
40'MaaliNiskakoski Aleksi
40'MaalisyöttöFinne Emil
44'MaaliFinne Emil
44'MaalisyöttöSavela Waltteri
78'MaaliFinne Emil
78'MaalisyöttöNiskakoski Aleksi
80'Veikkaustähdet *Niskakoski Aleksi
80'Veikkaustähdet *Lillrank Jakob
80'Veikkaustähdet **Björklund Tomi
80'Veikkaustähdet ***Finne Emil