FC YPA - GBK   0 - 2

Safarin puistostadion, Ylivieska

FC YPA - GBK 0-2!

GBK fick sin revansch - GBK sai revanssin!
GBK slog FC YPA borta med 2-0 och fick revansch för vårens hemmaförlust, med samma siffror.
Söndagens match i Ylivieska fick en dramatisk start när hemmalagets Sasa Savic fick rött kort redan i fjärde minuten. En ful eftersläng på Lukas Rasmus och domaren hade inget annat val än att plocka fram det röda kortet.
Trots elva mot tio fick GBK inte mycket vettigt till stånd i första halvlek. Några chanser hade man. Det kunde ha stått 0-1 eller 1-0 i paus.
GBK öppnade starkt efter paus och Benjamin Storbacka gjorde ett snyggt ledningsmål i 52:a minuten. Trots dålig vinkel lyckades han mästerligt placera bollen in via bortre stolpen. Inhopparen Aaro Hedman assisterade.
GBK kom lite av sig, för en kort stund, och då hade Dragan Pejic ett jätteläge att kvittera, men sköt över.
2-0-målet kom i 63:e minuten. Fint förarbete av Lukas Rasmus och David Carlsson prickade bollen in i mål.
Efter 2-0 hade GBK chanser till flera mål. Lukas Rasmus och Alfred Söderman var närmast 3-0.
GBK tappade greppet på slutet och YPA hade några chanser att reducera, men mål-Olli Nylund höll nollan.
David Carlsson prisbelönades i GBK, Esa-Pekka Mustola i YPA.

Chris Corcoran, GBK:
- Matchens karraktär förändrades efter deras tidiga utvisning.
- Det är aldrig lätt att spela elva mot tio. Vi kom inte igång i första halvlek.
- Några taktiska ändringar gjorde vi till andra halvlek. Då spelade vi bättre, borträknat kanske de sista fem minuterna.
- 2-0-målet var viktigt. Har man bara 1-0, kan motståndarna plötsligt kontra in ett mål.

GBK: Olli Nylund, Mateusz Brela (46 Aaro Hedman), Lawrence Smith, Ville Jylhä, Petteri Jokihaara, Kim Ågren, Jaakko Alasuutari (v), Lukas Rasmus (84 Tom Åstrand), Tobias Wentin, Benjamin Storbacka (75 Alfred Söderman), David Carlsson.

Storbacka ja Carlsson maalintekijöinä

Keväällä GBK koki 0-2 kotitappion FC YPA:lle. Sunnuntaina GBK haki revanssin Ylivieskasta, samoin 2-0 lukemin.
Ottelu sai dramaattisen alun, kun YPA:n Sasa Savic ajettiin kentältä jo 4 minuutilla. Savic pelasi rumaa jälkipeliä, löi Lukas Rasmusta kasvoille, eikä erotuomarilla ollut muuta vaihtoehtoa, kuin näyttää punaista.
Vaikka GBK pelasi yhden miehen ylivoimalla, se ei avausjaksolla hirveästi näkynyt. Lopulta aika tasainen jakso, joka olisi voinut päättyä 0-1 tai 1-0.
Tauolta tuli vahva GBK, joka vyörytti hyökkäyksiä kohti kotijoukkueen maalia. Ja 1-0 syntyi 52 minuutilla. Aaro Hedman ja Benjamin Storbacka pelasivat hienosti yhteen. Storbacka ajautui aika pieneen kulmaan, mutta nosti mestarillisesti pallon tolpan kautta takanurkkaan. Komea suoritus.
GBK:n peli katosi hetkeksi. YPA:n Dragan Pejicillä oli huippupaikka tasoittaa, mutta hän ampui maalin yli.
2-0 maali syntyi 63 minuutilla. Maalintekijänä David Carlsson, Lukas Rasmuksen hienosta esityöstä.
GBK:lla oli paikkoja lisämaaleihin. Alfred Söderman ja Lukas Rasmus saivat parhaat tekopaikat.
Lopussa GBK:n ote löystyi ja YPA sai pari tekopaikkaa, mutta Olli Nylundin piti nollan.
GBK:sta palkittiin David Carlsson, kotijoukkueesta Esa-Pekka Mustola.

- Ottelun luonne muuttui ulosajon jälkeen.
- Ei ole helppoa pelata miesylivoimalla. Pelimme ei lähtenyt avausjaksolla käyntiin.
- Toiselle jaksolle tehtiin pari taktista muutosta. Silloin pelattiin paljon paremmin, poislukien ehkä viimeiset viisi minuuttia.
- 2-0 maali oli tärkeä. 1-0 tilanteessa voi vastustaja yhdellä vastaiskulla nousta tasoihin.

FC YPA

0 - 2

(0-0)
53'MaaliStorbacka Benjamin
64'MaaliCarlsson David