OPS - GBK   3 - 3

Castren TN

OPS-GBK 3-3

GBK spelade oavgjort - Tasapeli Oulussa!
GBK gästade serieledarna OPS i Uleåborg. En spännande match, och en målrik sådan, slutade 3-3. OPS ledde 2-1 i paus.
GBK låg under med 0-2 och 1-3, men kom starkt på slutet.
GBK inledde dåligt och OPS var bättre i en halv timme. Konstantin Belov och Arttu Haapala förde OPS till 2-0-ledning.
GBK reducerade på straffspark. OPS-försvaret spelade handboll och Lawrence Smith gjorde inget misstag från elva meter, 1-2 i 34:e minuten.
Efter det tog GBK hand om kommandot och dominerade resten av matchen.
OPS lyckades ännu göra 3-1 genom Michael Nzekwe i 62:a minuten, men målet knäckte inte GBK. Ett snyggt GBK-anfall slutade med att David Carlsson nätade från fem meter, 2-3 i 69:e minuten.
Benjamin Storbacka kvitterade när sex minuter återstod. Också det målet kom efter fint anfall.
- Sett till händelserna på plan och antalet målchanser, borde vi ha vunnit matchen, kommenterar GBK:s lagledare Jonas Nyberg.
GBK avslutar hemma mot Vasa IFK.

GBK: Olli Nylund, Lawrence Smith, Mateusz Brela, Ville Jylhä, Petteri Jokihaara (v), Kim Ågren (v), Lukas Rasmus (v), Benjamin Storbacka, Tobias Wentin, Alfred Söderman (31 Chris Corcoran), David Carlsson.

Lawrence Smith 1-2, David Carlsson 2-3.

Hieno nousu tasapeliin

GBK kohtasi Oulussa sarjajohtaja Palloseuran. Jännittävä ja maalirikas ottelu päättyi tasan 3-3. OPS johti tauolla 2-1.
GBK oli tappiolla 0-2 ja 1-3, mutta teki hienon nousun.
- Ottelutapahtumiin ja maalipaikkoihin nähden meidän olisi pitänyt voittaa ottelu, GBK:n joukkueenjohtaja Jonas Nyberg toteaa.
Mutta GBK:n peli oli tukossa ensimmäiset 30 minuuttia. Silloin OPS karkasi Konstantin Belovin ja Arttu Haapalan maaleilla 2-0 johtoon.
GBK kavensi rankkarista, joka tuomittiin käsivirheestä. Lawrence Smith osui pilkulta.
Maalin jälkeen ote siirtyi vieraille.
GBK hallitsi, mutta OPS pääsi vielä 3-1 johtoon, maalintekijänä Michael Nzekwe.
Mutta GBK ei masentunut. David Carlsson kavensi hienon kuvion päätteeksi, 2-3 69 minuutilla. Benjamin Storbacka tasoitti 84 minuutilla ja sekin maali syntyi hienon hyökkäyksen päätteeksi.
GBK:n kausi päättyy kotiotteluun, jossa vastassa Vasa IFK.

Benjamin Storbacka, 3-3

OPS

3 - 3

(2-1)
34'MaaliSmith Lawrence
69'MaaliCarlsson David
84'MaaliStorbacka Benjamin