GBK GBK - KuFu98  0 - 5

Santahaka (tekonurmi), Kokkola

GBK - KuFu 0-5

Storstryk för GBK – GBK jäi jyrän alle!

Det var rättvist att KuFu-98 vann i Karleby, men med tanke på antalet målchanser blev siffrorna en aning stora. GBK hade många målchanser, men saldot var noll mål. KuFu däremot var effektivare och vann med 5-0 efter 2-0-ledning i paus.

GBK skapade två till tre chanser strax i början. Det var duon Benjamin Storbacka och David Carlsson som vållade problem för gästernas försvar.

KuFu:s första chans kom på frispark och då träffade man stolpen. Dags för 0-1 var det i 31:a minuten. Gästerna fick straffspark. Mål-Olli Nylund räddade Joni Mäkeläs första skott, men kunde inte rädda returen som Mäkelä nickade i mål.

GBK hade häng på 1-1. Storbacka spelade fram Carlsson, men skottet gick lite förbi målet. Ingen GBK:are fick foten på bollen när Petteri Jokihaara bjöd på en kalaspassning till målet.

I stället för 1-1 blev det 0-2. Joonas Nissinen prickade bollen in i hemmamålet.

KuFu ryckte ifrån efter paus. Mäkeläs drömträff från 20 meter resulterade i 3-0 i 54:e minuten. Samma man ökade på till 4-0 i 63:e minuten. Mål nummer fem gjordes av Santeri Saarenkunnas.

Chris Corcoran:

-Vi skapade chanser. Det har vi gjort i alla matcher. Vi har inte tagit vara på dem.

-Jag vet att vi kan göra mål. Hoppas det lossnar snart.

-Fem baklängesmål. Det är oförsvarligt.

-Nu måste vi ta oss i kragen och komma igen.

Vierasjoukkue oli tehokkaampi

GBK kärsi 0-5 tappion. KuFu voitti ansaitusti, mutta lukemat ehkä hieman yläkanttiin. GBK:lla oli paikkansa, mutta onnistumisprosentti oli nolla. Vierasjoukkue oli tehokkaampi ja voitti 5-0 (2-0).

GBK loi pari-kolme paikkaa heti alussa. Kaksikko Benjamin Storbacka-David Carlsson aiheutti vieraille päänvaivaa,

KuFu sai ensimmäisen tekopaikan, vapaapotkun 20 metristä, ja pallo kilahti tolppaan. Vieraat siirtyivät johtoon 31 minuutilla. Joni Mäkelä ampui rankkarin, Olli Nylund torjui, mutta Mäkelä puski paluupallon maaliin.

GBK:n tasoitus roikkui ilmassa. Storbacka pelasi paikan Carlssonille, mutta laukaus meni hieman ohi maalin. Petteri Jokihaara tarjoili hienon vaparin, pallo maalille, mutta kukaan ei päässyt viimeistelemään. Tasoitusmaali jäi tekemättä. KuFu sen sijaan iski juuri ennen taukoa, 2-0 ja maalintekijänä Joonas Nissinen.

Toisen jakson alkuun Mäkelä teki 3-0 ja 4-0. Homma oli paketissa. Santeri Saarenkunnas vastasi vieraiden viidennestä osumasta.

-Luotiin paikkoja. Niin on tehty jokaisessa pelissä, mutta maalinteko ontuu.

-Tiedän, että osaamme maalienteon. Tulosta pitäisi saada.