Frisparksmål avgjorde – Ratkaisu vapaapotkusta!

Spelmässigt en jämn tillställning där lagen hade var sin halvlek. IFK hade ett övertag i första medan GBK ägde den andra halvleken. Däremot var det Vasalaget som skapade mera goda målchanser.

Efter en rätt pigg inledning av GBK, tog hemmalaget över. IFK missade dubbelchans och Aleksi Pöntinen prickade stolpen. Matchens enda mål kom i 34:e minuten och på en något tvivelaktig frispark. Pöntinen skruvade bollen snyggt i mål.

GBK:s David Carlsson fick ett bra läge i slutsekunderna, men skottet gick lite förbi hemmamålet.

Inledningen av den andra halvleken var händelsefattig, men småningom tog GBK över och bollen trivdes mest på hemmalagets planhalva. 2-0 till IFK var dock närmare än gästernas 1-1. Casper Källberg i IFK missade några vassa chanser. Jeremiah Streng hade den bästa chansen, men GBK:s Jossimar Sanchez parerade på mållinjen.

Närmast 1-1 kom GBK då Ville Huuhkas nick på hörna räddades på mållinjen. Petteri Jokihaara serverade hörnan.

GBK pressade hårt på slutet, men IFK höll undan.

Bäst i GBK var Ville Huuhka (bilden)

Chris Corcoran, GBK:

-Jag är inte alls besviken på pojkarnas insats. De gjorde ett fint jobb och var värda mera än noll poäng.

-Baklängesmålet kom på en diskutabel frispark.

-Spelmässigt gjorde vi en mycket bra andra halvlek.

GBK jäi ilman palkintoa

Vasa IFK-GBK oli pelillisesti tasainen, jossa IFK vei ensimmäistä ja GBK toista puoliaikaa. IFK toki loi pelissä enemmän maalipaikkoja.

GBK aloitti pirteästi, mutta pikkuhiljaa IFK nousi niskanpäälle. Kotijoukkueella oli muutama hieno maalintekopaikka. IFK tuhri yhden tuplapaikan. Aleksi Pöntinen osui tolppaan. Sama Pöntinen iski ottelun ainoan maalin 34 minuutilla. Joukkue sai hieman kyseenalaisen vapaapotkun 18 metristä ja Aleksin kierteinen veto löysi tiensä verkkoon asti.

Aivan jakson loppuhetkillä David Carlsson sai tekopaikan, mutta laukaus suuntautui hieman ohi maalin.

Toisen puoliajan alku oli tasaista pelaamista, mutta GBK otti ohjat käsiinsä ja pallo viihtyi enemmän kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Mutta olihan 2-0 lähempänä kuin 1-1. Casper Källberg tuhri parikin paikkaa. Jeremiah Streng pääsi täysin avopaikkaan, mutta GBK:n Jossimar Sanchez heittäytyi ja pelasti maaliviivalta.

Lähimmäksi 1-1 tasoitusta GBK pääsi, kun Petteri Jokihaara tarjoili kulman, Ville Huuhka puski, mutta puolustus pelasti maaliviivalta. Lopussa GBK painosti, mutta kotijoukkue kesti.

Ville Huuhka oli GBK:n ykkönen (kuvassa)

-Poikien esitykseen olen tyytyväinen. Olisivat ansainneet enemmän kuin nolla pistettä.

-Toinen puoliaika oli meiltä vahvaa pelaamista.

-Harmi kun maali tuli kyseenalaisesta vapaapotkusta.

GBK: Olli Nylund, Lawrence Smith, Jussi Roiko, Jossimar Sanchez, Ville Huuhka, Juho Alasuutari (v), Aaro Hedman (73 Jaakko Alasuutari), Joni Pakola (85 Lasse Känsälä), Tobias Wentin (63 Petteri Jokihaara), Benjamin Storbacka, David Carlsson.