GBK GBK - JBK  4 - 0

Keskusurheilukenttä, Kokkola

GBK - JBK 4-0 (3-0) !

fick JBK på fall - GBK kukisti JBK:n!

GBK besegrade grannstadens JBK med 4-0 och tog därmed säsongens tredje trepoängare. Nu lossnade också målskyttet och GBK uppträdde effektivt i första halvlek som slutade 3-0.
Mycket bättre start än vad GBK fick får man sällan i en match. 1-0 kom redan i tredje minuten. Aaro Hedman serverade ett inlägg som Benjamin Storbacka nickade i mål.
Överlag var första halvleken jämn, men tidvis med ett övertag för JBK som dock hade svårt att komma till chanser. Men gästernas Valtteri Palosaari fick ett jätteläge i 35:e minuten, men GBK-keepern Olli Nylund gjorde en strålande räddning.
En minut senare slutade ett GBK-anfall med att Anton Kass i JBK spelade handboll inom straffområdet. Lawrence "Lore" Smith gjorde inget misstag från elva meter, 2-0.
Sedan var det mycket GBK före paus. Petteri Jokihaara hade ett farligt skott, likaså var David Carlsson nära att näta. 3-0 kom strax före paus och gjordes av Ville Huuhka.
En effektiv första halvlek av GBK. Spelmässigt var det jämnare än 3-0.
Det var inget snack om saken i andra halvlek. GBK dominerade händelserna. 4-0 kom i 76:e minuten och gjordes av Storbacka. Hans andra mål för dagen.
GBK hade chanser till flera mål.
Benjamin Storbacka och Ville Huuhka prisbelönades i GBK. Jim Myrevik och Antonio Hotta belönades i JBK.

Chris Corcoran, GBK:
- Vi fick igång målskyttet. Jag har hela tiden vetat att det finns kapacitet för det.
- Vi hade tidvis svårt i första halvlek. JBK spelade bra. Men vi gjorde tre viktiga mål och höll tätt bakåt.
- Viktig räddning av Olli före vårt 2-0 mål.
- Jag tycker vi spelade bra i andra halvlek och hade kontroll över händelserna.

Storbacka osui kahdesti

GBK kukisti naapurikaupungin JBK:n komeasti 4-0. Voitto oli GBK:lle kauden kolmas. Nyt myös maalinteko sujui ja varsinkin avausjaksolla GBK oli tehokkaana. Taukotilanne oli 3-0.
GBK sai otteluun hienon alun, maali jo 3 minuutilla. Benjamin Storbacka puski Aaro Hedmanin syötöstä, 1-0.
Avausjakso oli aika tasainen, mutta JBK oli ajoittain hallitsevampi. JBK ei monta paikkaa luonut, mutta sai kuitenkin huippupaikan 35 minuutilla. Valtteri Palosaari pääsi avopaikkaan, mutta maalivahti Olli Nylund esitti huikean torjunnan.
Minuutti edellisestä, GBK hyökkäsi ja JBK:n Anton Kass pelasi palloa kädellä. Lawrence Smith toimitti rankkarin maaliin.
Maalin jälkeen GBK:lla oli parikin tekopaikkaa. Petteri Jokihaara ja David Carlsson olivat lähellä onnistumista.
3-0 tuli juuri ennen taukoa, maalintekijä Ville Huuhka kulman jälkitilanteesta.
Toinen puoliaika oli GBK:n hallintaa. Tekopaikkojakin oli, mutta vain yksi osuma nähtiin. Storbacka laukoi tilanteeksi 4-0 76 minuutilla.
GBK:sta palkittiin Benjamin Storbacka ja Ville Huuhka, JBK:sta Jim Myrevik ja Antonio Hotta.

- Nyt onnistuimme maalinteossa. Meillä on maalintekijöitä ja on ollut vain ajan kysymys milloin tulosta tulee.
- Meillä oli ajoittain vaikeeta avausjaksolla ja JBK pelasi hyvin. Tehtiin kolme tärkeää maalia ja pidettiin oma puhtaana.
- Olli teki tärkeän torjunnan 1-0 tilanteessa.
- Pelattiin hyvä toinen puoliaika ja peli oli kontrollissa.

GBK: Olli Nylund, Lawrence Smith, Jussi Roiko (69 Tomi Björklund), Jossimar Sanchez, Ville Huuhka, Juho Alasuutari, Aaro Hedman, Joni Pakola (v), Benjamin Storbacka, Petteri Jokihaara (65 Tobias Wentin, v), David Carlsson (80 Lasse Känsälä).

Foto/Teijo Pirttimäki

4 - 0

JBK
(3-0)
37'MaaliSmith Lawrence