GBK Edustus, League Match

JJK-Villiketut - GBK GBK   0 - 3

Viitaniemi, tekonurmi

3-0 bortaseger/vierasvoitto!

Lasse Känsälä (bilden) inledde målskyttet i 3-0-segern över JJK-Villiketut - Lasse Känsälä (kuvassa) avasi maalihanat, kun GBK vieraissa kukisti JJK-Villiketut.

Förlusten var Jyväskylälagets första hemma denna säsong. GBK vann rättvist. Gästerna ägde matchen, speciellt den andra halvleken.

Det blev inga mål i första halvlek, men GBK hade tre vassa målchanser. Villiketut bjöd tidvis på fint passningsspel, men det var GBK som hade kontroll över händelserna.

Den andra halvleken hann bli endast sex minuter gammal när Lasse Känsälä gav GBK ledning, 1-0. Mera jobbigt för Villiketut blev det när Sami Nissinen drog på sig en utvisning i 59:e minuten.

GBK dominerade och gjorde det tidvis stort. Benjamin Storbacka ordnade in 2-0-målet. Inhopparen Lawrence Smith gjorde mål i 85:e minuten.

Chris Corcoran, GBK:

- En skön seger. En rättvis sådan.

- Spelmässigt var vi bättre redan i första halvlek.

- Efter 1-0 målet tog vi mera och mera hand om spelet.

- Deras utvisning dödade matchen.

- En stark laginsats. Alla gav allt i varje situation.

Ansaittu voitto

GBK ansaitsi voittonsa. Vierasjoukkue hallitsi jo avausjaksoa, mutta varsinkin toista.

Avausjakso oli maaliton. GBK:lla oli kuitenkin kolme hyvää tekopaikkaa. Toki Villiketut ajoittain pelasi hyvää syöttöpeliä, mutta GBK oli parempi.

GBK aloitti toisen jakson väkevästi. Lasse Känsälä osui kuudennella minuutilla. Maalista vain kahdeksan minuuttia ja kotijoukkueen Sami Nissinen sai punaisen kortin.

GBK hallitsi enemmän ja enemmän. Benjamin Storbacka teki 2-0 ja vaihdosta tullut Lawrence Smith 3-0.

- Makea voitto. Ja ansaittu sellainen.

- Pelillisesti oltiin parempia jo ensimmäisellä puoliajalla.

- 1-0 maalin jälkeen hallitsimme enemmän ja enemmän.

- Heidän ulosajo tappoi ottelun.

- Hyvä esitys koko joukkueelta.

GBK: Olli Nylund, Tomi Björklund, Jussi Roiko, Jossimar Sanchez, Ville Huuhka, Juho Alasuutari, Aaro Hedman, Tobias Wentin (68 Jaakko Alasuutari), Joni Pakola (89 Petteri Jokihaara), Lasse Känsälä (77 Lawrence Smith), Benjamin Storbacka.

JJK-Villiketut

0 - 3

(0-0)
85'MaaliSmith Lawrence