GBK Edustus, League Match

Närpes Kraft - GBK GBK   0 - 2

Mosedal

Skön revansch - Makea revanssi!

GBK tog en rättvis seger över Kraft i Närpes. 2-0 var sist och slutligen i underkant. GBK uppträdde piggt igen och med segern säkrade laget en andra placering i zon C. För tillfället är GBK den bästa zontvåan.

GBK tog direkt tag i kommandot och dominerade tidvis stort i första halvlek där målchanserna skrevs 6-1 till gästerna. Halvlekens enda mål gjordes av David Carlsson (bilden) i 25:e minuten.

GBK hade också häng på 2-0, men närmare än Carlssons stolpskott kom man inte.

GBK inledde starkt efter paus, men sedan kom hemmalagets bästa period i matchen. Några gånger såg det riktigt farligt ut framför GBK-målet.

Men Benjamin Storbacka friställde Carlsson som bergsäkert placerade in 2-0 i 60:e minuten. Efter det kontrollerade GBK matchen.

Detta också efter att Ville Huuhka blivit utvisad i 75:e minuten. Han fick två gula kort, båda mycket diskutabla.

David Carlsson och Benjamin Storbacka prisbelönades i GBK.

GBK fick revansch för vårens 1-2-hemmaförlust.

Carlsson osui kahdesti

GBK otti ansaitun 2-0 vierasvoiton Närpiöstä. GBK oli joukkueista parempi ja numerot jopa alakanttiin. Voitollaan GBK varmisti lohkon kakkospaikan ja on tällä hetkellä paras lohkokakkonen.

Sunnuntain voitolla GBK sai myös makean revanssin kevään 1-2 kotitappiolle.

GBK otti heti pelin hallinnan ja oli avausjaksolla ajoittain täysin ylivoimainen. Maalipaikat GBK:lle 6-1.

Avausjakson ainoan maalin teki David Carlsson (kuvassa) 25 minuutilla.

Myös 2-0 roikkui ilmassa, mutta Carlssonin tolppalaukausta lähemmäksi ei vierasjoukkue ennen taukoa päässyt.

Tauon jälkeen GBK aloitti vahvasti, mutta sitten tuli kotijoukkueen paras jakso. GBK:n maalilla nähtiin useita tiukkoja tilanteita, kunnes pelin ratkaisu nähtiin 60 minuutilla. Benjamin Storbacka vapautti Carlssonin maalintekoon, 2-0.

Maalin jälkeen homma oli GBK:n hallintaa, myös viimeisen vartin vaikka joukkue joutui vajaalle. Ville Huuhka sai kaksi hieman kyseenalaista varoitusta ja näki punaista 75 minuutilla.

Vierasjoukkueesta palkittiin David Carlsson ja Benjamin Storbacka.

GBK: Olli Nylund, Chris Corcoran, Jussi Roiko, Jossimar Sanchez, Ville Huuhka (v+v, utv/ulosajo 75), Jaakko Alasuutari, Juho Alasuutari (v), Joni Pakola, Aaro Hedman (80 Lasse Känsälä), Benjamin Storbacka, David Carlsson.

Statistik
Närpes Kraft

0 - 2

(0-1)
25'MaaliCarlsson David
60'MaaliCarlsson David