Kippari Hall, Kokkola

GBK - Kraft 1-2 (0-2)

Kraft bättre i premiären – Kraft vahvempi

GBK inledde säsongen med 1-2-hemmaförlust mot Närpes Kraft. Pausen skrevs 0-2.

GBK hade matchens första målchans, men Benjamin Storbacka placerade bollen lite förbi målet.

Kraft fick sin första målchans i 14:e minuten och då slog Daniel O´Brien till, 1-0 till gästerna. GBK:arna var inte tillräckligt skärpta och en del av spelarna väntade på avblåsning när Jossimar Sanchez låg skadad.

Kraft kom ofta farligt, främst på kontringar. En sådan resulterade i mål nummer två i 21:a minuten. Målet gjordes av Jonas Granfors, prisbelönad i bortalaget.

Kraft var farligare, men lite bättre GBK blev det före paus. Några gånger var det nära 1-2.

GBK fick en bra start i andra halvlek. Efter en hörna av Petteri Jokihaara gjorde Lawrence Smith 1-2.

GBK hade mera av spelet i andra halvlek, men något kvitteringsmål lyckades man inte göra. Närmast 2-2 var det i 90:e minuten. Tobias Wentin sköt, men målvakten Karl-Filip Eriksson gjorde en strålande fotparad.

GBK hamnade möblera om i tidigt skede. Jussi Roiko byttes ut på grund av skada redan i 14:e minuten.

Ommöbleringarna vållade kanske lite osäkerhet i försvarsspelet, åtminstone till att börja med.

Chris Corcoran, GBK:

-Man måste vara redo för eventuella ändringar. Alltid.

-Vi uppträdde taktiskt inte bra i första halvlek.

-Vi borde gjort ett tidigt ett mål. Överlag hade vi tillräckligt med chanser. Å andra sidan, vi gav dem också chanser.

-Vi måste ta lärdom och komma igen.

Kraft hallitsi avausjaksoa

Kraft hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, vaikka GBK:lla olikin ottelun ensimmäinen tekopaikka. Benjamin Storbackan sijoitus meni hiukan ohi maalin.

GBK:n alakerta sekoili 14 minuutilla. Muutama lopetti jopa pelaamisen, kun Jossimar Sanchez makasi loukkaantuneena. Kraft pelasi tilanteen loppuun asti ja Daniel O´Brien laukoi pallon maaliin.

Jatkossa nähtiin monta Kraftin vaarallista vastaiskua. 21 minuutilla vastaisku tuotti tulosta, maalintekijänä Jonas Granfors.

GBK paransi ennen tauko ja loi pari tekopaikkaa, mutta maali jäi tekemättä.

Toinen jakso ehti vanheta vain kahdeksan minuuttia, kun Lawrence Smith kavensi Petteri Jokihaaran kulmasta.

GBK painosti lähes koko toisen puoliajan. 2-2 oli erittäin lähellä 90 minuutilla. Tobias Wentin laukoi tulisesti, mutta Karl-Filip Eriksson Kraftin maalissa esitti hienon jalkatorjunnan.

GBK teki aikaisen vaihdon, kun Jussi Roiko loukkaantui jo 14 minuutilla. Muutama muutos oli tehtävä ja se ehkä hieman sekoitti pakkaa.

-Jos muutoksia tulee kesken pelin, niihin on oltava valmiina. Aina.

-Meidän olisi pitänyt tehdä maali heti alussa. Taktisesti emme olleet ensimmäisellä puoliajalla hyviä.

-Loimme tarpeeksi paikkoja. Toki niitä loi myös Kraft.

-Tästä on otettava oppia ja katseet tulevaan.

GBK: Olli Nylund, Lawrence Smith (v), Jussi Roiko (14 Lasse Känsälä), Jossimar Sanchez, Ville Huuhka (v), Chris Corcoran (v), Jouni Ahvenkoski (80 Tom Åstrand), Petteri Jokihaara (72 Tobias Wentin), Aaro Hedman, Benjamin Storbacka, David Carlsson.

Foto/Teijo Pirttimäki

1 - 2

Närpes Kraft
(0-2)
54'MaaliSmith Lawrence