GBK - TP-47  2 - 1

Santahaka, tekonurmi/Sandhagen, konstgräs

GBK - TP-47 2-1 !

GBK vände på slutet! - GBK nousi lopussa voittoon!

GBK öppnade mål-, poäng- och segerkontot på lördagen. Hårt satt det åt, men slutet gott och allting gott. Det blev 2-1-seger över TP-47.
Torneålaget ledde länge med 1-0 och missade dessutom en straffspark i andra halvlek.
TP-47 gjorde sitt mål i första halvlek. Misstänkt offside när Topias Wiena sköt bollen in från nära håll.
GBK hade tidvis mycket bollinnehav, men få chanser. Ville Luokkala hade en bra frispark som målvakten Tatu Kujanpää boxade till hörna.
GBK tog mera och mera över i andra halvlek, men det var nära 0-2. Straffspark för gästerna, men Wienas skott gick över målet.
GBK jagade hårt på slutet. Miika Hohenthal vände, sköt, men tyvärr gick bollen hårfint över gästernas mål.
Kvitteringen kom i 84:e minuten. Frispark av Luokkala. Vid målet vann Tom Melarti duell med Kujanpää och bollen slutligen in via Melarti.
Melarti var inblandad också i segermålet. Nickduell också den här gången, men TP lyckades rensa bollen till 17 meter. Där mötte Lawrence Smith och hans låga skott sökte sig i mål.

Chris Corcoran, GBK:
- Det känns bra.
- Taktiskt var det ingen lätt match. TP-47 kom hit för att försvara sig och satsa på kontringar.
- TP spelade bra i första halvlek och vi hade svårt att skapa chanser.
- Vi ändrade till andra halvlek och breddade på vårt spel och tvingade dem att lite öppna sig.
- Deras straffmiss gav oss extra krafter.
- Hela vårt lag jobbade bra. Inhopparna lyckades också bra.

Tom Melarti 1-1.

Melarti 1-1, Smith 2-1

GBK avasi maali-, piste- ja voittotilinsä lauantain kotipelissä TP-47:aa vastaan. Koville se otti, mutta palkinto tuli lopussa.
TP johti tauolla 1-0 ja vielä pitkään samoin lukemin. Sen lisäksi TP-47 tuhri yhden rankkarin.
TP:n maali haiskahti paitsiolta, kun Topias Wiena pääsi laukomaan lähietäisyydeltä.
GBK piti palloa, mutta tekopaikat olivat vähissä. Ville Luokkalan kovan vapaapotkun maalivahti Tatu Kujanpää joutui nyrkkeilemään kulmaksi.
GBK hallitsi toista jaksoa, mutta 0-2 oli lähellä, kun pallo vietiin pilkulle. Wienan veto nousi kuitenkin korkeuksiin.
GBK painosti ja painosti. Miika Hohenthalin kääntölaukaus meni vain aavistuksen yli maalin.
Ansaittu tasoitus syntyi 84 minuutilla. Luokkala nosti vaparin maalille. Tom Melarti taisteli ilmassa Kujanpään kanssa. Lopulta Melarti sai pallon yli maaliviivan.
Pari minuuttia myöhemmin ja Melarti taisteli jälleen maalilla. Nyt puolustus purki pallon rankkarialueen rajalle. Lawrence Smith oli oikeassa paikassa, latasi matalan vedon, joka upposi maaliin.