GBK Edustusjoukkue, Kakkonen - Tvåan

Kerho-07 - GBK   3 - 1

Seinäjoki

Kerho-07-GBK 3-1 (1-0)

GBK åkte på ett nytt nederlag när laget gästade Kerho-07 i Seinäjoki. Det blev förlust med 1-3 efter 0-1 underläge i paus. GBK:s Mika Korkiala blev utvisad tio minuter efter paus.
Hemmalaget dominerade från start och hade en frispark i stolpen. Efter spelade 20 minuter kom GBK bättre in i matchen och hade några målchanser. Både Miika Hohenthal och Tuomas Halonen var nära att lyckas.
Kerho gick till ledning fyra minuter före paus, målskytt Emil Lidman på kontring.
Mika Korkiala, höger back för kvällen, fick två varningar strax efter paus, en i den 52:a och den andra tre minuter senare.
GBK deppade dock inte utan tog tag i spelet och hade chanser till flera än ett mål. Gästernas mål kom i 60:e minuten och gjordes av Tom Melarti på inlägg av inhopparen Benjamin Storbacka.
GBK hade ingen som helst panik, men råkade ut för ett baklängesmål i 70:e minuten. Målet gjordes av Sami Viljanen.
Kerhos 3-1-mål, som gjordes av Lidman kom på frispark i 85:e minuten.

GBK: Olli Nylund, Kyle Curinga, Lawrence Smith, Jussi Roiko, Mika Korkiala (utv. 55), Kim Ågren (46 Tom Åstrand), Lukas Rasmus, Miika Hohenthal, Ville Luokkala, Tom Melarti. Tuomas Halonen (59 Benjamin Storbacka).

1-3 tappio Seinäjoella

GBK kärsi 1-3 tappion Seinäjoella, jossa vastassa oli Kerho-07. Kotijoukkue johti tauolla 1-0. GBK:n Mika Korkiala sai punaisen kortin 55 minuutilla.
Kerho aloitti pirteästi ja hallitsi ensimmäiset 20 minuuttia. Tolppalaukausta lähemmäksi ei kotijoukkue alussa päässyt. GBK paransi peliään loi muutaman tekopaikan. Tuomas Halonen ja Miika Hohenthal olivat lähellä onnistua.
Mutta Kerho iski neljä minuuttia ennen taukoa. Emil Lidman osui vastaiskusta.
Korkiala sai varoituksen 52 minuutilla ja toisen vain kolme minuuttia myöhemmin.
GBK ei lannistunut, vaan pelasi vahvan jakson, luoden myös tekopaikkoja. 1-1 tasoitus nähtiin 60 minuutilla. Vaihdosta kentälle tullut Benjamin Storbacka keskitti ja Tom Melarti puski pallon maaliin.
GBK:lla ei pelillisesti ollut hätää, mutta koki takaiskun 70 minuutilla. Maalintekijänä Sami Viljanen. Lidman laukoi vaparista loppulukemat 3-1, kun pelaamatta oli viisi minuuttia.