GBK - FC YPA  0 - 2

Keskusurheilukenttä - Centralidrottsplan

GBK-FC YPA 0-2

GBK kammade noll på hemmaplan - FC YPA haki pisteet Kokkolasta.
FC YPA har ännu inte förlorat mot något Karlebylag denna säsong. YPA gästade GBK på söndag och vann med 2-0 efter 1-0 i paus.
Ett spelskickligt YPA inledde bäst och hade en het chans redan i elfte minuten, men Sasa Savics skott misslyckades totalt.
GBK var mycket nära mål i 28:e minuten. Fint förarbete av Lukas Rasmus och Miika Hohenthal och Kyle Curinga nickade i stolpen från nära håll.
Två minuter senare kom 0-1. Målvakten Olli Nylund fällde Savic och Miroslav Paunovic gjorde inget misstag från straffpunkten.
Samma Paunovic hade jätteläge några minuter senare, men Nylund parerade.
GBK tryckte bra på före paus och skapade några chanser. Det luktade straffspark när Tom Melarti revs ner i närheten av målet, men domaren var av annan åsikt.
GBK hade kvitteringschanser också i den andra halvleken. Curinga var helt fri efter spelade 40 sekunder, men mål-Juuso Kevari räddade.
Bra chans också för inhopparen Benjamin Storbacka, men Kevari höll.
Också YPA hade sina chanser, bland annat friläge för Joni Pakola, men Nylund räddade.
0-2-målet kom i 67:e minuten. Savic fick gratischans och gjorde inget misstag.
Nylund blev utbytt på grund av knäskada och ersattes av Valter Kangas som gjorde en bra räddning när Rami Tirkkonen fick friläge.

Chris Corcoran, GBK:
- Straffsparken, som jag anser var diskutabel, vände på matchen. Vi var bra på gång just då.
- Vi borde också fått straffspark när Melarti fälldes.
- Trots underläge jobbade vi bra. YPA fick förstås chanser på slutet, men det berodde på att vi måste ta risker.
- YPA är ett bra lag, men vi kommer igen. Vi har tre viktiga matcher på kommande.

Dragan Pejic, FC YPA:
- 2-0 och tre poäng känns helt okej.
- En bra match av båda lagen.
- Efter 2-0-målet hade vi kontroll över matchen.
- Jag kan inte uttala mig och straffen som vi fick eftersom jag såg inte vad som hände. Däremot borde vi fått straffspark några sekunder tidigare då bollen träffade en GBK:are i handen.

GBK:lle 0-2 tappio

FC YPA tuntuu viihtyvän hyvin kokkolalaisjoukkueita vastaan. Sunnuntaina YPA vieraili Kokkolassa ja kukisti GBK:n 2-0 (1-0).
Taitava ja juonikas YPA aloitti vahvasti ja Sasa Savic pääsi avopaikkaan jo 11 minuutilla, mutta laukaus epäonnistui.
GBK:n osuma oli lähellä 28 minuutilla. Lukas Rasmus ja Miika Hohenthal tekivät loistavan esityön ja Kyle Curingan pusku osui tolppaan.
Kaksi minuuttia edellisestä ja YPA siirtyi johtoon rankkarimaalilla. Maalivahti Olli Nylund kaatoi Savicin, eikä Miroslav Paunovic epäonnistunut 11 metristä.
Sama Paunovic pääsi avopaikkaan, mutta Nylund torjui.
GBK painosti kovaa ennen taukoa. Rankkarivihellystä moni odotti, kun Tom Melarti kaadettiin, mutta erotuomari oli asiasta eri mieltä.
1-1 roikkui ilmassa parikin kertaa tauon jälkeen. Curinga pääsi avopaikkaan, mutta maalivahti Juuso Kevari torjui. Kevari torjui myös vaihdosta tulleen Benjamin Storbackan paikan.
Myös YPA loi paikkoja. Joni Pakola oli täysin vapaa, mutta Nylund torjui.
Vieraiden toinen maali syntyi 67 minuutilla. Savic sai avopaikan, eikä erehtynyt.
GBK vaihtoi maalivahtia 73 minuutilla. Nylund loukkaantui ja tilalle tuli Valter Kangas, joka ehti tehdä muutaman pelastuksen, muun muassa hän torjui Rami Tirkkosen avopaikan.

- Mielestäni kevyesti tuomittu rankkari käänsi ottelun kulun. Oltiin pelissä hyvin mukana.
- Meillekin olisi rankkari kuulunut, kun Melarti kaadettiin.
- Tappiotilanteesta huolimatta tehtiin hyvin hommia. Toki lopussa YPA sai paikkoja, kun meidän oli pakko ottaa riskejä.
- YPA on hyvä joukkue. Nyt suuntaamme katseet kolmeen tulevaan otteluun, tärkeisiin sellaisiin.

- 2-0 ja kolme pistettä maistuu hyvältä.