14.00
GBK Naiset, Naisten 2 Damernas 2

GBK - RoPS Rovaniemi  2 - 0

Santahaka UTN

För GBKs del handlade det om en viktig match. Motståndaren ROPS hade dagem innan besegrat I-JBK 2-1 i Vasa. GBKs öppningselva såg lite annorlunda ut än normalt, positivt var att blans annat Ronja Hägg var tillbaka. GBK öppnade friskt och behärskade spelet umder första delen av första halvlek. Sedan kom ROPS in i matchen med besked. Riktgt farligt blev det i början av andra halvlek då ROPS rullade in i GBKs försvar anfall efter anfall. Ribban skramlade och Rachael gjorde fina ingripanden i målet. Även vinden tilltog och GBK hade motvind. I matchens 76 spelminut fick Jenny Järvelä till ett ypperligt långskott som överlistade ROPS målvakt, plötsligt stod det 1-0 till GBK efter kraftig ROPS dominans. Nu kom GBK på nytt med i matchen och Jonna Koivisto spelades fint fram, varefter hon överlistade ROPS försvaret, 2-0! Spelklockan visade 84. Då domaren vislade av matchen efter 94 mimuters spel stod det 2-0 till GBK! Vi tog en efterlängtad och viktig seger! Hela laget spelade fint, förutom målgörarna gjorde Rachael Ayegba en stark insats i målet. Nu är det två veckor till nästa match, som spelas 7.6 hemma mot Pallokissat2.

2 - 0

RoPS Rovaniemi
(0-0)
76'MaaliJärvelä Jenny
84'MaaliCuringa Jonna