FC Santa Claus - GBK   0 - 4

Rovaniemi KK

Santa Claus - GBK 0-4

GBK vann i Rovaniemi – GBK:lle pisteet Rovaniemeltä.

GBK gästade Santa Claus i Rovaniemi och kammade hem en storseger med 4-0 efter 2-0 i paus. Det var en match som GBK spelmässigt dominerade i 90 minuter. Målchanser fanns det gott om och 4-0 var inte alls i överkant.

David Carlsson skott strax utanför straffgränsen resulterade i mål i 20:e minuten. 2-0-målet kom sju minuter före paus. Målskytt Tobias Wentin på förarbete av Benjamin Storbacka.

Mål nummer tre kom efter en kort frispark. Miika Hohenthal serverade ett inlägg och Lawrence Smith prickade bollen i mål.

4-0-målet kom på en snabb kontring där flera spelare var inblandade. Hohenthal friställdes och han gjorde inget misstag.

GBK gjorde tre spelarbyten. Chris Corcoran måste på grund av fotskada lämna arenan redan i 21:a minuten.

GBK gästas av Närpes Kraft på söndag. Avspark redan klockan 13.30!

GBK: Olli Nylund, Lawrence Smith (70 Mateuz Brela), Chris Corcoran (21 Jussi Roiko), Ville Jylhä, Petteri Jokihaara, Kim Ågren, Juho Alasuutari (65 Jaakko Alasuutari), Benjamin Storbacka, Tobias Wentin, Miika Hohenthal, David Carlsson.

Neljä maalintekijää

Santa Claus kaatui komeasti 4-0. Tauolla GBK johti 2-0.

GBK hallitsi tapahtumia täydet 90 minuuttia ja paikkoja myös lisämaaleihin oli.

David Carlssonin laukaus rankkarirajan ulkopuolelta löysi tiensä verkkoon, 1-0. Tärkeä 2-0 osuma tuli 38 minuutilla. Benjamin Storbacka teki esityön ja Tobias Wentin osui tolppien väliin.

Kolmannen maalin teki Lawrence Smith, Miika Hohenthalin keskityksestä. 4-0 maali tuli komean vastahyökkäyksen päätteeksi. Hohenthal vapautettiin maalintekoon.

GBK teki ottelussa kolme vaihtoa. Chris Corcoran loukkasi jalkansa ja joutui jättämään kentän jo 21 minuutilla.

Närpes Kraft tulee sunnuntaina GBK:n vieraaksi. Ottelu alkaa jo kello 13.30. Huomioikaa tämä!