GBK - OPS  2 - 4

Keskusurheilukenttä, Kokkola

GBK - OPS 2-4 (2-0)

GBK:s 2-0 blev 2-4 - GBK:n 2-0 johto kuivui 2-4 tappioksi!

GBK gjorde en bra första halvlek, ledde 2-0 i paus, men gästande OPS kom starkt i andra halvlek, vände och vann med 4-2.
GBK spelade bra i första halvlek. Miika Hohenthal, som var på fint spelhumör, gjorde både 1-0 och 2-0 i 6:e respektive 38:e minuten.
Hemmalaget var som pånyttfött efter YPA-matchen. Med bättre skärpa kunde GBK ha gjort flera än två mål i första halvlek. Dock hade också OPS sina målchanser.
Gästerna bättrade på och reducerade i 60:e minuten. Målet gjordes av Titi Essomba på straff. Efter det kom hemmalagets spel av sig.
Konstantin Belov kvitterade i 67:e minuten. Augustine Jibrin gjorde gästernas 3-2 mål i 82:a minuten. Michael Nzekwe fastställde slutsiffrorna i slutminuten.
Miika Hohenthal var bäst i hemmalaget. Juho Alasuutari är avstängd borta mot Vasa IFK på söndag.

Miika osui kahdesti

GBK oli kuin uudestisyntynyt YPA-ottelun jälkeen ja pelasi hienon avausjakson. Taukojohto 2-0 olisi voinut olla jopa suurempi. Toki myös OPS loi tekopaikkoja. Miika Hohenthal osui kahdesti, 1-0 6 ja 2-0 38 minuutilla.
OPS paransi tauon jälkeen. Vierasjoukkue kavensi rankkarista 60 minuutilla. Maalintekijä Titi Essomba.
GBK:n ote katosi ja OPS oli jatkossa joukkueista parempi. Konstantin Belov tasoitti 67 minuutilla.
Augustine Jibrin iski lukemiksi 3-2 82 minuutilla. Michael Nzekwe vastasi vieraiden neljännestä osumasta.
Miika Hohenthal oli GBK:n paras. Juho Alasuutarin korttitili täyttyi ja hän on pelikiellossa sunnuntaina, kun GBK vieraissa kohtaa Vasa IFK:n.

GBK: Olli Nylund, Lawrence Smith, Ville Jylhä, Mateusz Brela, Petteri Jokihaara (84 Lukas Rasmus), Juho Alasuutari (v, Jaakko Alasuutari, v), Kim Ågren (v), Miika Hohenthal (v), Benjamin Storbacka, Tobias Wentin (73 Alfred Söderman), Tom Melarti.

Foto/Kuvat Teijo Pirttimäki

Statistik

2 - 4

OPS
(2-0)
6'MaaliHohenthal Miika
38'MaaliHohenthal Miika