GBK Edustus, League Match

JBK - GBK GBK   2 - 3

Västerplan (konstgräs), Jakobstad

GBK vände och slog JBK - GBK nousi voittoon Pietarsaaressa

Det var stor dramatik när GBK vände och vann matchen med 3-2. JBK ledde 2-1 i paus.

GBK vände på slutet, tack vare två mål av inhopparen Lawrence Smith. En rättvis seger för det rödvita laget.

JBK tog effektivt vara på chanserna i första halvlek. Antti Palohuhtas skott gick in via en GBK-fot, 1-0. 2-0 kom på straff. Jim Myrevik fälldes och Rasmus Korkea-aho gjorde inget misstag från elva meter.

Det blev mera och mera GBK och ett reduceringsmål hängde i luften. 1-2 målet kom fyra minuter före paus. Det var David Carlsson som snyggt lobbade bollen in bakom Patrik Häggblom.

Den andra halvleken inleddes med ett jätteläge för JBK, men GBK-målvakten Olli Nylund gjorde en strålande räddning.

Några gånger såg det ut att GBK hade 12 motståndare. Häggblom drog ner Carlsson, solklar straffspark, men domaren ville annat.

I stället fick JBK en billig straffspark när två spelare krockade. GBK-anhängarna trodde knappt sina ögon när domaren visade på straffpunkt. Korkea-aho sköt mot vänstra hörnet, men Nylund gjorde en kanonräddning.

Det blev mera och mera tryck mot hemmamålet. GBK skapade chanser, men det ville sig inte.

Lawrence Smith byttes in i 76:e minuten. Han skapade direkt oreda i hemmaförsvaret. Och det var ”Lore” som nickade in 2-2.

GBK ville ha mera. GBK ville ha tre poäng. Gästerna pressade och JBK måste slå ifrån sig.

Häggblom, som hade gjort tre strålande räddningar, förstörde sin afton då han helt i onödan fällde Smith nära kortlinjen och inom straffområdet. Nu blåste domaren straffspark för GBK. Och Smith pangade in, hur säkert som helst, 3-2. Vilken glädje på GBK:s avbytarbänk och bland fansen.

Segermålet kom vid 90+3. Det spelades ännu fem minuter och JBK satsade framåt, men GBK höll undan och vann rättvist.

Olli Nylund

Olihan trilleri

GBK haki 3-2 vierasvoiton Pietarsaaresta ja todellisen jännitysnäytelmän jälkeen. GBK oli tappiolla 0-2 ja tauolla 1-2, mutta nousi ansaittuun voittoon. Vaihdosta tullut Lawrence Smith iski kahdesti loppuhetkillä.

JBK oli avausjaksolla tehokas. Antti Palohuhta teki maalin jo 9 minuutilla. Laukaus kimposi GBK:n pelaajan kautta maaliin. Rasmus Korkea-aho laukoi rankkarista tilanteeksi 2-0.

GBK hallitsi peliä ja kavennus roikkui ilmassa. Se tuli neljä minuuttia ennen taukoa ja tekijänä David Carlsson.

Toisen jakson alkuun nähtiin JBK:n avopaikka, mutta maalivahti Olli Nylund teki tärkeän torjunnan. Välillä näytti kuin GBK:lla olisi 12 vastustajaa. Muutamat tuomiot eivät mennyt putkeen. Aivan selvä rankkari jäi viheltämättä GBK:lle, kun maalivahti kaatoi Carlssonin.

Toisessa päässä puolestaan vihellettiin rankkari köykäisin perustein. Kaksi pelaajaa törmäsi yhteen ja kaikkien hämmästykseksi pallo vietiin pilkulle. Korkea-aho ampui kohti nurkkaa, mutta Nylund teki huikean pelastuksen.

GBK painosti ja painosti. JBK:n veskari Patrik Häggblom teki kaksi-kolme upeaa torjuntaa. Hän piti JBK:ta pystyssä.

Lawrence Smith tuli kentälle 76 minuutilla. Hän nousi ottelun ratkaisijaksi. ”Lore” puski tasoituksen, 2-2.

Kello näytti jo 90+3, kun hyvän ottelun pelannut Häggblom täysin turhaan kaatoi Smithin. Nyt GBK:lle vihellettiin rankkari. Smith laukoi pallon verkkoon, 3-2.

Vielä pelattiin viisi minuuttia. JBK yritti ja yritti, mutta GBK:n puolustus piti. Komea nousu ja arvokas ja ansaittu voitto.

GBK: Olli Nylund, Chris Corcoran, Jussi Roiko, Jossimar Sanchez, Ville Huuhka, Juho Alasuutari (88 Tobias Wentin), Jaakko Alasuutari, Joni Pakola, Aaro Hedman (76 Lawrence Smith), Benjamin Storbacka, David Carlsson (90+5 Petteri Jokihaara).

JBK

2 - 3

(2-1)
40'MaaliCarlsson David
79'MaaliSmith Lawrence
93'MaaliSmith Lawrence