GBK GBK - AC Kajaani  4 - 0

Keskusurheilukenttä, Kokkola

GBK-AC Kajaani 4-0 (1-0)

GBK gladde igen! – GBK:lta pirteä esitys!

GBK fortsätter att spela bra och har grepp om den andra platsen i zon C. I söndagens hemmamatch besegrade GBK serieledarna AC Kajaani med 4-0 efter 1-0 i paus. En rättvis seger efter en välgenomförd match.

Kajaani skapade några hörnor i början, men det var GBK som skapade de första vassa chanserna. Mål nummer ett kom strax före paus. David Carlsson fälldes inom straffområdet. Lawrence Smith prickade bergsäkert in 1-0.

Gästerna hade sin bästa period i andra halvlek, under dess första hälft, men GBK jobbade bra.

GBK avgjorde under de sista tio minuterna. Joni Pakolas frispark hittade Carlsson som snyggt tog emot bollen och mycket behärskat placerade den in bakom Juuso Kevari i gästernas mål.

Inhopparen Lasse Känsälä friställde Benjamin Storbacka som avslutade bergsäkert, 3-0. 4-0 gjordes av Carlsson, framspelad av Känsälä.

Joni Pakola prisbelönades i GBK.

GBK slog AC Kajaani två gånger i årets serie.

Chris Corcoran, GBK:

-Det var en hård match.

-Under perioden 50 till 70 minuter spelade AC Kajaani mycket bra och vi måste försvara oss, men gjorde det bra.

-När vi sedan fick ytor framåt, tog vi väl vara på dem. Vi gjorde många snygga mål.

-Sist och slutligen fick motståndarna inga riktigt vassa målchanser. Det betyder att vi gjort ett enormt fint jobb mot serieledarna.

Carlsson osui kahdesti

GBK:n hienot peliesitykset saivat jatkoa, kun kotijoukkue kukisti sarjajohtaja AC Kajaanin 4-0 (1-0). Kajaani on tällä kaudella hävinnyt vain kahdesti, molemmilla kerroilla GBK:lle.

AC Kajaani loi alussa muutaman vaarallisen kulman, mutta GBK oli se, joka loi ensimmäiset tekopaikat. Maalin makuun päästiin juuri ennen taukoa. David Carlsson kaadettiin ja Lawrence Smith toimitti rankkarin sisään, 1-0.

Kajaani aloitti hyvin toisen puoliajan, mutta GBK puolusti hyvin. Enemmän ja enemmän GBK alkoi saada tilaa vastaiskuille ja ratkaisi pelin viimeisen kymmenen minuutin aikana.

2-0 osuma oli hieno. Joni Pakola tarjoili vapaapotkun, Carlsson sai pallon ja sijoitti sen varmasti maaliin.

Lasse Känsälä vapautti Benjamin Storbackan, joka laukoi tilanteeksi 3-0. Viimeisen osuman teki Carlsson, Känsälän syötöstä.

Joni Pakola palkittiin kotijoukkueen parhaana.

-Erittäin kova ottelu.

-Toisen puoliajan 50-70 minuutin jaksolla Kajaani pelasi todella hyvin ja me jouduimme puolustamaan. Mutta puolustimme hyvin.

-Kun saimme tilaa vastaiskuille, käytimme sen tehokkaasti. Tehtiin hienoja maaleja.

-Kajaani ei saanut ottelussa yhtään oikein kunnon tekopaikkaa. Se nostaa esityksemme arvoa entisestään.

GBK: Olli Nylund, Lawrence Smith (v), Jossimar Sanchez (v), Jussi Roiko, Ville Huuhka (v), Jaakko Alasuutari (87 Tobias Wentin), Chris Corcoran, Aaro Hedman (70 Lasse Känsälä), Joni Pakola, Benjamin Storbacka, David Carlsson (85 Petteri Jokihaara).

foto/Teijo Pirttimäki

4 - 0

AC Kajaani
(1-0)
45'MaaliSmith Lawrence
80'MaaliCarlsson David
82'MaaliStorbacka Benjamin
85'MaaliCarlsson David