18.00
GBK Naiset, Suomen Cup 2017

FC Hertta - GBK Damer   0 - 4

Mehtimäki TN, Jòensuu

Gbk:n naiset hakivat jatkopaikan naisten suomen cupissa kukistamalla pirteällä pelipäällä olleen kotijoukkueen Joensuun FC hertat. Ottelun lähtökohdat eivät tälläkään kertaa olleet ihanteelliset GBK:n kannalta, sillä jälleen kokoonpanosta puuttui korkean roolin pelaajia. Mutta vaikka peliin ei päästäisikään aivan ihanteen pisimmällä kokoonpanolla niin on tämän kauden aikana jo käynyt selväksi, että joukkueesta kyllä seuraavat pelaajat nousevat suurempaan rooliin jotta voidaan taistella voitoista.

Itse ottelun alku alkoi lievällä kotijoukkueen hallinnalla , mutta jo muutaman minuutin pelin jälkeen liiga joukkue GBK otti pelissä lievän hallinnan, mainittava on kuitenkin että kyllä myös herrat sai luotua muutamia johtuu vaarallisia tilanteita GBK:n maalille. Ensimmäinen maali iskettiin FC heittojen verkkoon ajassa 6min Soo Adekwagh iskiessä suoraan vaparista riman alle tilanne 0-1. Tämän maalin jälkeen jo hetken ajan näytti siltä,että GBK hoitaa tämän ottelun pienellä pinta kaasulla ajellen, mutta nuori ja taisteleva kotijoukkue ei kuitenkaan antanut periksi. Vaikka ajassa 16min Grace Ogunbajo teki jo tilanteeksi 0-2 vieras joukkueelle, niin kotijoukkue kuitenkin yritti hakea kavennusta kaikin mahdollisin keinoin siinä kuitenkaan onnistumatta. Näin ollen tauolle mentiin tilanteessa 0-2.

Toinen puoliaika alkoi aikaisilla samoin kuin ensimmäinenkin eli kotijoukkue tuli pirteämmin kentälle. Mutta pienen alku pyristelyn jälkeen GBK otti jälleen ohjat ottelussa ja pallon hallinta oli noin 70% GBK:olla. Kotijoukkue FC hertat sai kuitenkin muutamia hyökkäyksiä Gbk:n puolelle . Ajassa 60min vaihdettiin kentälle Alexandra Olusanya Sofia, Matikaisen tilalle joka loukkasi hivenen itseään kamppailu tilanteessa. Gbk:n kolmas maali oli kuin koulu maali kun Veera Vääräkoski palautti pallon maalille kulmanjälkitilanteessa jonka nappasi haltuun Monica Hägström,ohitti maalivahdin ja sijoitti hallitusti tyhjiin tilanne 0-3. Tämä maali jo hieman vapautti gbkn pelaamista, mutta ajassa 78min Monica Hägström sai vastustajan polvesta rajun tällin päähänsä jäi makaamaan kentälle loppujen lopuksi ei tullut mitään vakavampaa kuin valmennusjohdon ja joukkueen johdon lisää huolesta harmaantuneet hiukset. Loppu lukemat 0-4 iski Grace Ogunbajo hienon kuvion päätteeksi johon osallistuivat viimeisimpänä Rosita,Ale ja Henna.

Vaikka vastassa oli tänään kakkosdivarin porukka,mutta kun joukkue on tarpeeksi nälkäinen niin se saa kyllä pelin aikaiseksi hieman rikkonaista liiga joukkuetta vastaan eikä täältä kärkipaikkaa ilman hikeä haeta varmasti tulevaisuudessakaan.

FC Hertta

0 - 4

(0-2)
7'MaaliAdekwagh Soo
16'MaaliOgunbajo Grace
72'MaaliHagström Monica
84'MaaliOgunbajo Grace