GBK - VIFK  0 - 2

KIppari Hall

GBK-VIFK 0-2 (0-0)

GBK föll hemma

GBK spelade vinterns första träningsmatch. Gästande Vasa IFK vann matchen i Kipparihall med 2-0. Målen kom i andra halvlek.

GBK ställde upp med ett ungt lag och sammanlagt 17 spelare fick speltid.

IFK dominerade första halvlek, men skapade inga vassa målchanser. GBK skapade inte mycket framåt, men hade halvlekens bästa målchans. Linus Sandell placerade bollen några centimeter förbi målet. Elis Åström serverade passningen.

IFK tog mera och mera över i andra halvlek. 60 minuter hade spelats när IFK gjorde sitt första mål. Mål nummer två kom när tio minuter återstod.

GBK:

Olli Nylund (mv), Lawrence Smith, Jimi Hackspik, Tomi Björklund, Ville Jylhä (v), Daniel Slotte, Axel Lindholm, Jock Khupeh Do, Elis Åström, Daniel Storrank, Linus Sandell.

Inhoppare: Okko Airiola (mv), Alec Biskop, Samuel Frilund (v), Oskar Kleimola, Nooa Kronqvist, Jamshid Mohamadi.

GBK koki tappion

GBK:n kauden ensimmäinen harjoituspeli päättyi 0-2 tappioon. Vastassa oli Vasa IFK. Ottelu pelattiin Kipparihallissa.

GBK pelasi nuorella joukkueella ja yhteensä 17 pelaajaa kävi kentällä.

IFK hallitsi avausjaksoa, mutta ei saanut hyviä tekopaikkoja. GBK sai jakson parhaan paikan, kun Elis Åström vapautti Linus Sandellin, jonka sijoitus meni muutaman sentin ohi maalin.

IFK hallitsi enemmän ja enemmän toista puoliaikaa. Avausmaalin IFK teki 60 minuutilla ja 2-0 osuma syntyi 80 minuutilla.

GBK:

Vaihdosta: Okko Airiola (mv), Alec Biskop, Samuel Frilund (v), Oskar Kleimola, Nooa Kronqvist, Jamshid Mohamadi.