GBK Miehet, Miesten kakkonen lohko C

GBK - OTP  2 - 0

Kokkola, Keskuskenttä TN

Bra start! Hyvä alku! GBK-OTP 2-0

Det blev seger för GBK i hemmapremiären mot Uleåborgslaget OTP. Det rödvita hemmalaget lyckades inte besegra OTP i fjol, men den här gången gick det vägen. GBK vann 2-0 efter 0-0 i paus.

Det var en chansfattig första halvlek, men det var hemmalaget som hade spelmässigt övertag. Närmast mål var det på en hörna som OTP:s försvar räddade på mållinjen. Luigi Moraes fick en bra chans som gästernas bästa spelare, målvakten Lucas Sebastian Espada (ifjol i Korsnäs i division 3) räddade.

GBK dominerade också i andra halvlek och dags för mål var det i 64:e minuten. Tomas Maldonado väggspelade med Moraes och sköt bergsäkert bollen in bakom Espada. OTP hade sin enda vassa målchans i 87:e minuten, men hemmamålvakten Mykyta Savchenko räddade.

Mål nummer två kom två minuter senare. Det var Jasper Uwaegbulam gjorde mål på straff. Espada räddade första skottet, men Uwaegbulam ordnade in returen.

Roni Enlund, inhoppare för kvällen, gjorde ett strålande förarbete till målet. Roni fintade sig förbi en spelare, fintade förbi ytterligare en och den tredje motståndaren fällde honom och domaren blåste straffspark.

Både Maldonado och Uwaegbulam lyckades med målskyttet i sin debutmatch. Debut i GBK:s representationslag gjorde också målvakten Savchenko, Huttu, Masumi, Moraes och Sundqvist.

Hemmaspelarna fick ta emot många smällar och OTP fick endast fyra gula kort.

Voitokas kotiavaus

GBK ei viime kaudella onnistunut Oulun Työväen Palloilijoita kaataa, mutta tämä kausi alkoi paremmin. Kokkolassa pelattu kauden avausottelu päättyi kotijoukkueen 2-0 voittoon. Taukotilanne oli 0-0.

Avausjaksolla ei maalipaikoilla juhlittu, mutta GBK hallitsi tapahtumia. GBK:lla oli useita kulmapotkuja, joista yksi oli erittäin vaarallinen ja vieraiden puolustus pelasti maaliviivalta. GBK:n paras paikka oli, kun Pietro Kytölaakso syötti Luigi Moraesille, mutta vieraiden paras pelaaja, maalivahti Lucas Sebastian Espada (viime kaudella Kolmosen Korsnäs FF:n riveissä) torjui.

GBK hallitsi tapahtumia myös toisella jaksolla ja palkinto saatiin 64 minuutilla. Tomas Maldonado ja Moraes pelasivat seinän ja Tomas laukoi pallon maaliin. Kotiyleisö pelkäsi pahinta, kun OTP sai 87 minuutilla ottelun ainoan tekopaikan ja hyvän sellaisen, mutta maalivahti Mykyta Savchenko torjui.

Pari minuuttia myöhemmin nähtiin kotijoukkueen toinen maali. Vaihdosta kentälle tullut Roni Enlund teki loistavan esityön. Roni ohitti yhden, ohitti vielä toisen vastustajan, kunnes kolmas kaatoi hänet ja pallo vietiin pilkulle. Jasper Uwaegbulamin laukauksen Espada torjui, mutta Jasper laukoi paluupallon verkkoon.

Molemmat maalintekijät debytoivat GBK:ssa. Debyytin tekivät myös Savchenko, Huttu, Masumi, Moraes ja Sundqvist.

Kotijoukkue sai ottelussa vastaanottaa paljon tällejä. OTP sai vain neljä keltaista korttia.

GBK: Mykyta Savchenko, Alex Björkgren, Ville Huuhka, Petteri Jokihaara, Tino Huttu, Toro, Ville Luokkala, Luigi Moraes, Tomas Maldonado, Pietro Kytölaakso, Jasper Uwaegbulam.

Vaihdot/Byten: 40 Kaapo Kotila (Kytölaakso), 46 Robert Masumi (Huttu), 77 Roni Enlund (Moraes), 85 Johannes Sundqvist (Björkgren)