Tytöt B, Talvi - Vinter 2014

SeMi - GBK   3 - 0

Wallsport Seinäjoki

12.4.2014 harjoitusottelu Semi-GBK 3-0 (3-0)

GBK:n B -tytöt kohtasivat toistamiseen harjoitusottelussa SeMi:n. Peli käytiin Wallsport areenalla trooppisissa olosuhteissa. Ensimmäisessä kohtaamisessa Kokkolassa joukkueet olivat päätyneet tasatulokseen 2-2.

1. puoliaika.

SeMi aloitti pelin jälleen hyvällä sykkeellä. 11 minuutin pelin jälkeen Semi siirtyi 1-0 johtoon hyvällä yhden kosketuksen viimeistelyllä, johon tuli nappisyöttö oikeasta kulmasta. 2-0 maali syntyi 20 minuutilla puskemalla kulmapotkun jälkeen. 3-0 maali maali syntyi 34 minuutilla upealla vasemman jalan laukauksella noin 20 metristä maalin edestä. Pallo upposi maalin vasempaan yläkulmaan. Kerta kaikkiaan hienosti rakennettuja tilanteita ja hienosti viimeisteltyjä maaleja. Ensimmäinen puoliaika oli täydellistä SeMin hallintaa. Hyökkäyksiä vyöryi tasaiseen tahtiin kohti GBK:n maalia ja maalintekotilanteita syntyi useita. Merkillepantavaa oli, että SeMi rakensi tilanteita ensimmäistä kohtaamista paremmalla maltilla. Laukauksia ei enää ammuttu päin GBK:n puolustajia, vaan maltettiin odottaa vapaa laukaisupaikka. Laukaukset suuntautuivat lähes poikkeuksetta kohti GBK:n maalia. SeMin tavaramerkiksi näyttää muodostuneen kuvio, jossa keskikentän pallonriiston jälkeen pallo syötetään kulmaan tyhjään tilaan, nopea laituri perään, röyhkeä ajo maalille tai syöttö maalin eteen. Ensimmäisellä puoliajalla GBK ei päässyt kertaakaa maalintekotilanteeseen. Semi puolusti hyvin koko joukkueella heti pallonmenetyksen jälkeen ja onnistui riistämään pallon GBK:lta jo keskialueella. Kolmesta päästetystä maalista huolimatta GBK:n onnistuja ensimmäisellä puoliajalla oli maalivahti Aino Rekilä. Aino teki muutaman loistavan torjunnan, joita ilman lukemat olisivat olleet vieläkin murheellisemmat. Erityisesti mieleen jäi maalin alanurkkaan suuntautunyt laukaus 20 minuutilla, jonka Aino torjui syöksymällä, hyvä vastaantulo 26 minuutilla, torjunnat 29 ja 35 minuutilla, joissa SeMin pelaaja oli yksin läpi, sekä kaksoistorjunta 33 minuutilla kahteen läheltä maalia ammuttuun laukaukseen. Ensimmäisellä puoliajalla laukaukset kohti maalia SeMi 20 - GBK 0. Kulmapotkut Semi 5 - GBK 1. Maalivahtien torjunnat SeMi 0 - GBK 15.

2. puoliaika

Toisella puoliajalla SeMin pelitempo laantui huomattavasti ja GBK pääsi paremmin mukaan peliin. SeMi suoritti tauolla viisi palaajavaihtoa, jossa aloituksessa olleet kärkipelaajat vaihdettiin yhtä lukuunottamatta nuorempiin pelaajiin. (Vieressä seuranneiden SeMin kannattajien kommentti). Vaikka pelin painopiste siirtyi vaihtojen jälkeen lähemmäksi keskikenttää, GBK ei edelleenkään onnistunut murtautumaan SeMin puolustuksen läpi. Toisella puoliajalla pallo pelattiin kaksi kertaa Semin maalivahdille, mutta molemmat kerrat olivat lähinnä syötöksi tarkoitettuja nostoja. Positiivista oli, että SeMin hyökkäykset onnistuttiin paremmin pysäyttämään. Hyvin pelannut GBK:n maalivahti onnistui useisiin syötönkatkoihin hyvillä vastaantuloilla. Varsinaisia maalintekotilanteita Semilläkään ei ollut enää kuin 2-3. Toisen puoliajan onnistuja oli erätauolla maaliin vaihdettu Laura Soini. Laura teki hyviä vastaantuloja sekä pelasti lähes varmaltan näyttäneen maalin tilanteessa, jossa Semin pelaajat pääsivät kahdesti laukaisemaan lähietäisyydeltä. Ensimmäisen laukauksen Laura torjui eteensä ja toisen alakulmaan suuntautuneen laukauksen kulmapotkuksi hienolla syöksyllä. Toisella puoliajalla laukauksen kohti maalia Semi 7 - GBK 2. Kulmapotkut SeMi 3 - GBK 2. Maalivahtien torjunnat Semi 2 - GBK 8.

GBK pelasi harjoitusottelun erittäin nuorella joukkueella, jossa runko oli -98 syntyneitä, kaksi sitä vanhempaa palaajaa ja kaksi nuorampaa. SeMi kannattajien mukaan heidän joukkue muodostui noin vuotta vanhemmista pelaajista.