VIFK - GBK   3 - 1

Vasa-Vaasa

Vasa IFK-GBK 3-1

GBK förlorade i Vasa

Det blev 1-3-förlust för GBK i lördagens träningsmatch mot IFK i Vasa. Pausen skrevs 2-0 till hemmalaget.
GBK fick inte igång sitt spel under de första 35 minuterna. Jobspost fick laget också redan i 20:e minuten. Lawrence Smith skadade sig och måste lämna arenan. Han ersattes av landsmannen Kyle Curinga.
IFK skaffade sig 2-0 ledning. GBK bättrade på före paus.
GBK fortsatte spela piggt efter paus och reducerade i 55:e minuten. Miika Hohenthal gjorde mål på straff. Lukas Rasmus fälldes inom straffområdet.
GBK fortsatte spela bra och skapade några kvitteringschanser, dock inga vassa sådana. GBK hade också ett antal hörnor.
Lätträknade var också IFK:s chanser i andra halvlek, men ett ribbskott noterades på frispark. Och förstås hemmalagets tredje mål som kom i 82:a minuten.

GBK: Olli Nylund, Tony Kankaanpää, Jussi Roiko, Jonas Nyberg, Mika Korkiala, Lawrence Smith, Lukas Rasmus, Luciano Delbono, Miika Hohenthal, Tobias Wentin, Miikka Paldan.
Inhoppare: Kyle Curinga, Lauri Hakala, Daniel Storrank, Tom Åstrand, Atte Henttu.

Miika Hohenthal

GBK:lle tappio Vaasassa

GBK koki 1-3 tappion, kun joukkue pelasi harjoitusottelun Vaasassa paikallista IFK:ta vastaan. Tauolla kotijoukkue johti 2-0.
GBK:n peli oli sekavaa ensimmäiset 35 minuuttia ja IFK rokotti kahdesti. Viimeinen kymppi oli parempaa. Jobinpostiakin tuli. Lawrence Smith loukkaantui ja joutui jättämään kentän jo 20 minuutilla.
Jos oli avausjakson loppu GBK:lta hyvää peliä, niin sama vire jatkui tauon jälkeen. Ja tasoitus syntyi 55 minuutilla. Lukas Rasmus kaadettiin ja Miika Hohenthal kavensi rankkarista.
GBK jatkoi ihan pirteästi, loi pari tekopaikkaakin, mutta ei yhtään ihan vaarallista paikkaa.
GBK oli myös useita kulmapotkuja.
Ei IFK:kaan montaa paikkaa saanut, mutta yksi kotijoukkueen vapaapotku osui rimaan. Ja tulihan  IFK:lle vielä  kolmas maali, noin kahdeksan minuuttia ennen loppua.

Vaihdosta: Kyle Curinga, Lauri Hakala, Daniel Storrank, Tom Åstrand, Atte Henttu.