JBK - GBK   2 - 1

Västraplan Länsikenttä Jakobstad

JBK-GBK 2-1

Tudelad match i Jakobstad

En dålig första, men en bättre andra halvlek. Det var GBK:s saldo i torsdagens bortamatch mot JBK. JBK var ett strå vassare och vann med 2-1 efter 2-0 i paus.
Extra jobspost för GBK var Jonas Nybergs knäskada ungefär 20 minuter före slutet. GBK hade gjort sina byten och trots tio mot elva pressade gästerna hårt och hade häng på ett kvitteringsmål.
GBK var steget efter i första halvlek. JBK, som spelade 70-årsjubileumsmatch, var oftast först på bollen.
Robin Julin gjorde mål i femte och Kevin Larsson i 43:e minuten, 2-0 till hemmalaget.
GBK, som gjorde tre byten i paus, bättrade på i andra halvlek. GBK började vinna närkamper och tog helt hand om spelet.
Reducering till 1-2 kom i 69:e minuten. Lawrence Smith nickade och målvakten Emil Öhbergs räddning studsade in via en JBK:are.
GBK pressade hårt, hade specialsituationer och målchanser. Ännu i slutsekunderna hade målvakten (!) Olli Nylund en farlig nick som Öhberg parerade till hörna.
Kim Ågren blev varnad och missar söndagens bortamatch mot FC YPA.

Jonas Nyberg (t.v.).

GBK:n kiri ilman palkintoa

GBK pelasi huonon ensimmäisen, mutta erittäin hyvän toisen puoliajan, kun joukkue vieraili Pietarsaaressa, jossa vastassa 70-vuotisjuhliaan viettävä JBK. JBK voitti ottelun 2-1 (2-0).
Tappion lisäksi GBK koki ikävän menetyksen noin 20 minuuttia ennen loppua. Jonas Nyberg loukkasi polvensa ja joutui jättämään kentän. Vajaallakin, kymmenen vastaan yksitoista, GBK painosti ja oli lähellä tasoitusta.
JBK hallitsi ensimmäistä puoliaikaa. GBK oli askeleen jäljessä. Robin Julin osui jo viidennellä minuutilla. Kevin Larsson iski lukemiksi 2-0 juuri ennen taukoa.
GBK, joka teki tauolla kolme vaihtoa, paransi peliään. Kaksinkamppailut kääntyivät nyt vieraille. GBK hallitsi täysin.
Vieraiden kavennusmaali nähtiin 69 minuutilla. Lawrence Smith puski ja pallo lopulta maalivahti Emil Öhbergin torjunnasta JBK:n pelaajasta maaliin.
GBK painosti kovaa. Vierailla oli tekopaikkoja. Oli erikoistilanteita, mutta tasoitus jäi tekemättä. Vielä loppusekunneilla maalivahti (!) Olli Nylund puski vaarallisesti, mutta Öhberg teki huikean torjunnan.
Kim Ågren sai varoituksen ja on sivussa sunnuntain ottelusta (FC YPA).

GBK: Olli Nylund, Jussi Roiko, Miikka Paldan, Luciano Delbono, Tom Melarti, Miika Hohenthal, Tom Åstrand (46 Lukas Rasmus), Jonas Nyberg, Tobias Wentin (46 Lawrence Smith), Kim Ågren, Mika Korkiala (46 Markus Enlund).