GBK - FC YPA  0 - 2

Keskusurheilukenttä-Centralidrottsplan

GBK - FC YPA 0-2

GBK föll mot FC YPA

FC YPA var effektivare än GBK och besegrade Karlebylaget med 2-0. Målen kom i första halvlek. Matchen spelades i Karleby.

GBK öppnade mycket bra och bollen trivdes på gästernas planhalva. GBK skapade några chanser, men utan resultat. YPA:s första anfall däremot resulterade i mål. Målet kom i åttonde minuten och gjordes av Miroslav Paunovic. Samma man gjorde också 2-0 i 33:e minuten. Ett vackert lobbmål. YPA visade effektivitet.

GBK hade också chanser och spelade mycket bra i slutet av halvleken. Då måste YPA-keepern Juuso Kevari göra ett par avgörande räddningar. Minst gult kort borde YPA:s Jani Sarajärvi fått då han spelade farligt och foten träffade Mika Korkiala i ansiktet. Korkiala måste avbryta efter första halvlek.

Händelsefattig inledning på andra halvlek, men sedan var det nära 1-2. Miika Hohenthal sökte krysset, men mål-Kevari parerade till hörna. GBK hade mera boll också i andra halvlek, men lyckades inte komma till riktigt vassa chanser. YPA hade chanser att öka på sin ledning i slutet och hade några frilägen, men hemmakeepern Olli Nylund gjorde fina räddningar.

Kim Ågren och Markus Enlund prisbelönades i GBK, tvåmålsskytten Paunovic och Sarajärvi i det gästande laget. Joni Pelkonen, tidigare ORPa och FC Jazz, har börjat träna med GBK och gjorde debut mot YPA.

Chris Corcoran, GBK:
- Vi försvarade oss bra. Vi pressade bra och vi höll bollen inom laget. Vi var absolut det bättre laget, men det bättre laget vann inte i dag.
- Jag tycker vi spelmässigt gjorde en bra match. Resultatet var förstås dåligt.
Jani Sarajärvi, FC YPA:
- Målen räknas i fotboll. I våras hade vi mera bollinnehav hemma mot GBK, men förlorade.
- Jag är inte nöjd med vårt spel, men försvarsmässigt jobbade vi bra. Positivt att vi höll nollan.
- En eloge åt GBK som uppträdde aktivt och höll mycket bollen inom laget.

GBK koki kotitappion

Vierailija FC YPA kukisti GBK:n 2-0. Maalit nähtiin jo ensimmäisellä puoliajalla. GBK aloitti vahvasti ja loi pari tekopaikkaakin, mutta ilman tulosta. YPA puolestaan oli tehokas. Joukkue siirtyi johtoon 8 minuutilla. YPA:n ensimmäinen (!) hyökkäys ja Miroslav Paunovic osui, tehden jo neljännen osumansa GBK:n verkkoon. Sama mies osui jälleen 33 minuutilla.

GBK pelasi hyvin ja painosti kovaa ennen taukoa. Juuso Kevari vieraiden maalissa joutuikin tekemään pari hyvää torjuntaa. Vieraiden Jani Sarajärvi olisi ansainnut vähintään varoituksen vaarallisesta pelistä, kun jalka nousi korkealle ja osui suoraan Mika Korkialan kasvoihin. Mika joutui tauolla jättämään kentän.

GBK:n kavennus oli lähellä 54 minuutilla. Miika Hohenthal haki ylänurkkaa, mutta Kevari venyi loistopelastukseen. GBK piti edelleen paljon palloa, mutta oikein selkeitä tekopaikkoja ei tullut. YPA pääsi lopussa iskemään vastaiskulla ja sillä oli pari-kolme huippupaikkaa, mutta maalivahti Olli Nylund esitti hienoja torjuntoja.

GBK:sta palkittiin Kim Ågren ja Markus Enlund, vierasjoukkueesta puolestaan Paunovic ja Sarajärvi. Joni Pelkonen (ORPa, FC Jazz) debytoi GBK:n riveissä. Pelkonen on aloittanut opiskelut Kokkolassa ja harjoittelee GBK:n kanssa.

Korkea maila, tai siis korkea jalka? Päätä itse. Joka tapauksessa tilanteesta ei tullut varoitusta. Kylläkin sairaalareissu Mika Korkialalle (vas).

- Puolustimme hyvin, prässäsimme hyvin ja pidimme hyvin palloa. Olimme ehdottomasti parempi joukkue ja tällä kertaa ei parempi voittanut.
- Olen tyytyväinen peliimme, mutta en toki tulokseen.
- Maalit ratkaisee. Kevään kotipelin hävisimme GBK:lle, vaikka hallitsimme peliä. Silloin GBK teki maalit. Nyt me onnistuimme.
- En ole tyytyväinen peliesitykseemme, mutta puolustuspeli toimi hyvin. Nollapeli on aina hyvä juttu.
- GBK pelasi aktiivisesti ja piti paljon palloa.

GBK: Olli Nylund, Markus Enlund, Jussi Roiko, Kyle Curinga, Mika Korkiala (46 Miikka Paldan), Kim Ågren (v, 78 Joni Pelkonen), Lukas Rasmus, Miika Hohenthal (v), Tobias Wentin, Tom Melarti, Lawrence Smith.