GBK - OPS  1 - 2

Keskusurheilukenttä-Centralidrottsplan

GBK - OPS 1-2

GBK tappade sin ledning

GBK var på väg mot 3 poäng men OPS från Uleåborg ville annat. GBK ledde 1-0 när 83 minuter var spelad, men sen gjorde OPS två mål inom sju minuter och vann matchen med 2-1.

GBK hade gjort några spelarbyten. Egna junioren Jonas Holm gjorde debut i målet för den här säsongen. Kim Ågren och Luciano Delbono var avstängda. I stället var Joel Wikman med från start.

Matchen började bra för GBK. Första chansen kom redan i den femte minuten. Tom Melarti och Lukas Rasmus väggspelade med varandra, ”Luuni” sköt men målvakten Koponen täckte till hörna. Hörnan blev farlig, OPS räddade på mållinjen. I den 13 minuten fick GBK igen en hörna, Markus Enlund nickade men Koponen räddade.
I den 17 minuten fick OPS sin första hörna. Det blev lite kalabalik framför GBK-målet men inget mål. I den 25 minuten gav Miika Hohenthal ett inlägg som Melarti nickade mot mål, men igen var målvakten Koponen i vägen och räddade till en ny hörna för GBK.
I den 37 minuten gjorde GBK 1-0, trodde man, men målet underkändes på grund av offside.
- Jag vill se situationen på video, men jag tyckte inte det var offside sade GBK:s tränare Chris Corcoran efter matchen.
I den 41 kom GBK:s vassaste chans. Hohenthal hade ett skott från liten vinkel men bollen for just förbi målet. 0-0 var ställningen i halvtid.

När ca 10 minuter var spelad av den andra halvleken fick GBK sin sjunde hörna. Joel Wikman gav hörnan, Hohenthal sköt ett skott mot mål som målvakten räddade. Bollen hamnade hos ”Luuni” som sköt lite förbi målet.
Minuten senare var det dags för 1-0. Miikka Paldan körde mot målet, passade vidare åt Tobias Wentin som sköt mot mål. Koponen kunde inte hålla bollen utan den hamnade hos Melarti som sköt 1-0 till GBK.

Efter målet ändrade OPS i sitt spel och de tog mera och mera över matchen. I den 83 minuten fick OPS en billig straff som Matias Juntunen säkert sköt i mål.
- Jag tycker domaren gjorde fel som gav straff, spelaren sökte en straff där och föll enkelt, sade Corcoran efter matchen.
Målet gav ännu mera energi åt OPS som i den 87 minuten gjorde 1-2. Juntunen gav en fin passning åt Tommi Siekkinen som sprang igenom GBK:s försvar och sköt in segermålet. Slutresultatet blev 1-2 och en svidande förlust för GBK.
- Jag tycker vi spelade bra förutom de sista 10 minuterna, säger Corcoran. Spelarna blev trötta, men vi har bakom oss 3 matcher på en vecka så det är helt förståerligt.
- Nu skall vi vila oss lite, men på måndag börjar vi rikta tankarna mot nästa match, berättar Corcoran.
GBK möter TP-47 nästa söndag.

Prisbelönade i GBK blev Tom Melarti, Miika Hohenthal, Jussi Roiko och Lukas Rasmus. Plus också för målvakten Jonas Holm.

GBK:s laguppställning: Jonas Holm (mv), Miikka Paldan, Jussi Roiko, Kyle Curinga, Markus Enlund, Lawrence Smith, Joel Wikman (74 min. Tom Åstrand), Lukas Rasmus, Miika Hohenthal, Tobias Wentin (76 min. Daniel Storrank) och Tom Melarti.

GBK menetti johtonsa

GBK:lle oli tulossa kolme sarjapistettä mutta OPS halusi muuta. GBK oli 1-0 johdossa kun 83 minuuttia oli pelattu mutta OPS teki 2 maalia viimeisillä 7 minuutilla ja voitti ottelun 2-1.

GBK oli tehnyt joitakin pelaajavaihtoja. Maalivahti Jonas Holm pelasi ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella. Kim Ågren ja Luciano Delbono oli pelikiellossa joten Joel Wikman pelasi avauksessa.

Ottelu alkoi GBK:n komennossa. Ensimmäinen tilanne tuli kun 5 minuuttia oli pelattu. Tom Melarti ja Lukas Rasmus pelasivat hyvin yhteen ja ”Luuni” pääsi laukomaan mutta maalivahti-Koponen pelasti kulmaksi. Kulman jälkitilanteesta OPS:in pelaajat pelastivat maaliviivalta. 13 minuutilla GBK sai kulman, Markus Enlund puski mutta Koponen torjui jälleen.
17 minuuttia oli pelattu kun OPS sai ensimmäisen kulmansa. GBK:n maalille syntyi kalabalaliikkia mutta ei maalia.
Kun 25 minuuttia oli Miika Hohenthal antoi hyvän keskityksen Melartille jonka pusku Koponen torjui kulmaksi.
37 minuutilla GBK teki 1-0, mutta maalia ei hyväksytty paitsion vuoksi.
- Minä haluan nähdä tilanteen uudestaan videolla mutta minun mielestä se ei ollut paitsio, sanoo GBK:n valmentaja Chris Corcoran ottelun jälkeen.
41 minuutilla GBK sai parhaan tilanteensa. Miika Hohenthal ajoi maalille ja laukoi pienestä kulmasta pallon vähän ohi maalin. 0-0 lukemin lähdettiin tauolle.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu noin 10 minuuttia sai GBK kulma nr. 7. Pallo tuli Hohenthalille jonka laukaus Koponen torjui suoraan Lukas Rasmukselle jonka veto meni vähän ohi maalin. Minuutti myöhemmin GBK meni 1-0 johtoon. Miikka Paldan ajoi maalille, syötti Tobias Wentinille joka laukoi. Maalivahti torjui pallon suoraan Melartin jalkaan ja hän laukoi pallon maaliin.

Maalin jälkeen OPS muutti pelitapansa ja otti pelin enemmän haltuunsa. Kun 83 minuttia oli pelattu OPS sai halvan rankkarin ja Matias Juntunen laukoi pallon varmasti maaliin.
- Minun mielestä tuomari antoi halvan rankkarin OPSille. OPSin pelaaja haki rankkaria ja kaatui helposti, sanoo Corcoran ottelun jälkeen.
Maali antoi vielä enemmän energiaa OPSille joka tekin 2-1 johtomaalin kun 87 minuttia oli pelattu. Juntunen antoi hyvän kesityksen Tommi Siekkiselle joka juoksi läpi ja laukoi pallon varmasti maaliin. Ottelu päättyi 1-2 ja se oli GBK:lle katkera tappio.
- Minun mielestä pelattiin hyvin, lukuun ottamatta 10 viimeistä minuuttia, sanoo Corcoran. Pelaajat väsyivät, mutta meillä on takana 3 ottelua viikon sisällä joten ihan ymmärrettävää.
- Nyt levätään vähän, mutta maanantaina suunnataan ajatukset tulevaan otteluun, kertoo Corcoran.
GBK kohtaa TP-47:n ensi sunnuntaina.

GBK:sta palkittiin Tom Melarti, Miika Hohenthal, Jussi Roiko och Lukas Rasmus. Plussaa myös maalivahti Jonas Holmille.

GBK:n kokoonpano: Jonas Holm (mv), Miikka Paldan, Jussi Roiko, Kyle Curinga, Markus Enlund, Lawrence Smith, Joel Wikman (74 min. Tom Åstrand), Lukas Rasmus, Miika Hohenthal, Tobias Wentin (76 min. Daniel Storrank) ja Tom Melarti.