Damerna säkrade avancemang
Publicerad: 03.10.2015 00:00

Den andra delmatchen i kvalet till ettan spelades i Raumo. Jonna koivisto gjorde debyt efter knäskadan och tackade för sig genom att föra GBK i 0-1 ledning efter 12 minuter. Då lite över 30 minuter var spelat, kom GBKs spel ur led och Pallo Iirot gjorde två snabba mål. Ställningen var i halvtid 2-1. Inga mål gjordes i andra halvlek och GBK vann matchparet genom att ha gjort mål i bortamatchen. Båda lagen hade sina chanser i andra halvlek. Men GBK kom ut som vinnare totalt och säkrade platsen i damettan nästa år.

Karsinnan toinen osaottelu pelattiin Raumalla. Jonna Koivisto teki paluun loukkaantumisen jälkeen ja teki heti maalin. GBK siirtyi 0-1 johtoon 12 minuutin kohdalla. Kun 30 min oli pelattu tuli GBKlla synkkä hetki ja pallo Iirot teki kaksi nopeata maalia, tilanne 2-1. Puoliajalle mentiin 2-1 tilanteessa ja toisella puoliajalla kumpikaan ei tehneet maaleja, hyvistä tilanteista huolimatta. GBK varmisti siis paikan naisten ykköseen tulevalle kaudelle yhteistuloksella 2-2 ja vierasmaalin turvin.