GBK Miehet, Miesten Kakkonen

GBK - KuPS Akatemia  5 - 0

Kokkola, Keskuskenttä TN

GBK - KuPS Akatemia 5-0

GBK gjorde en pigg insats på hemmaplan och besegrade KuPS Akatemia med hela 5-0 (2-0). GBK hade senast vunnit hemma 17 juni. Segern var rättvis. GBK var det klart bättre laget och segersiffrorna var absolut inte i överkant.

Hlib Fadeichev nickade in 1-0 på hörna av Petteri Jokihaara redan i femte minuten. GBK skapade många målchanser och 2-0 kom i 30:e minuten, målskytt Pietro Kytölaakso på fint förarbete av Fadeichev och Zuca. KuPS hade bara en målchans i första halvlek. Ett skott som gick rakt på hemmamålvakten Riku Lelo Lun Koka.

GBK fick straffspark tre minuter efter paus. Det var Zuca som blev fälld och själv sköt han in straffen.

KuPS hade några goda chanser i andra halvlek, men mål-Riku jobbade säkert. GBK skapade mera farliga chanser. 4-0 kom i 84:e minuten, målskytt Kytölaakso, också den här gången efter fint förarbete av Fadeichev och Zuca. Zuca gjorde 5-0 vid 90+4. Strålande framspelning av inhopparen Roni Enlund.

GBK bjöd sina anhängare på en mycket fin match. Zuca prisbelönades.

GBK:lle makea voitto

GBK tarjosi kannattajilleen mukavan lauantai-iltapäivän, kukistamalla sarjakolmosen KuPS Akatemian peräti 5-0 (2-0). GBK:n edellisestä kotivoitosta oli aikaa vierähtänyt kolme kuukautta. GBK oli ottelussa selvästi parempi, eikä tulos ollut edes yläkanttiin.

Viisi minuuttia oli pelattu, kun Petteri Jokihaara tarjoili kulmapotkun ja Hlib Fadeichev puski pallon maaliin. Fadeichev ja Zuca tekivät hienon esityön Pietro Kytölaakson 2-0 maaliin 30 minuutilla. GBK loi paljon maalipaikkoja. KuPS sai avausjaksolla vain yhden laukauksen kohti GBK:n maalia. Veto suuntautui suoraan kohti maalivahti Riku Lelo Lun Kokaa, jolla oli helppo työ torjua.

Toinen jakso ehti vanheta vain kolme minuuttia, kun Zuca kaadettiin ja brassi itse laukoi rankkarin maaliin, 3-0.

KuPS loi muutaman vaarallisen tekopaikan, mutta Riku teki pari hienoa torjuntaa. GBK oli vaarallisempi. 4-0 maali nähtiin 84 minuutilla. Maalintekijä Kytölaakso, ja myös tällä kertaa Fadeichev ja Zuca tekivät esityön. 5-0 syntyi lisäajalla, 90+4. Vaihdosta kentälle tullut Roni Enlund vapautti komealla syötöllä Zucan maalintekoon.

GBK: Riku Lelo Lun Koka, Teemu Mäki, Aaro Hedman, Thiago, Ville Luokkala, Toro, Joni Lämsä, Hlib Fadeichev, Zuca, Petteri Jokihaara, Pietro Kytölaakso.