Kokkola, Vapaa-ajantalo

Voitto kauden avauspelistä!

7-3 (3-0)

Viime viikon perjantaina Naisten Futsal Kakkonen pyörähti käyntiin GBK:n naisten osalta, kun Kälviälle vieraaksemme saapui FC Brändöpojkarna/2 Vaasasta.

Ottelun ensimmäinen neljännes meni aika tasaisissa merkeissä. Pallo oli kuitenkin hieman enemmän GBK:n hallinnassa, mutta peli oli erittäin jännittynyttä. Perusasiat tuntuivat olevan hukassa, syötöt eivät napsuneet omille ja usein ne jäivät liian hiljaisiksi.

Ajassa 9.48 kotijoukkue onnistuu kuitenkin kovan paineen jälkeen siirtymään johtoon kulmatilanteesta, kun Vilma Saarela syöttää maalin edustalla olleelle Emilia Nurkkalalle, joka laittaa pallon maaliin. Tämän jälkeen kotijoukkueen jännitys selkeästi purkautuu ja peli alkaa enemmän muistuttamaan futsalia. Vierasjoukkueen maalille saadaan luotua enemmän painetta laukauksilla ja erikoistilanteilla. Tämän seurauksena kotijoukkue tekee ensimmäisellä jaksolla vielä kaksi maalia noin minuutin sisällä ajassa 13.52 ja 14.57 kun sekä Nurkkala että Sanni Ojala saavat pallon maaliin.

Toiselle puoliajalle lähdettiin vankan tuntuisessa kolmen maalin johtoasemassa. Kuitenkin heti puoliajan ensimmäisellä minuutilla kotijoukkueen maalivahdin alueella syntyy kunnon flipperi, josta pallo osuu suoraan kotijoukkueen pelaajan käteen. Tämän seurauksena pallo viedään kuuden metrin rangaistuspotkupisteelle, josta Lilian Hellström laittaa pallon varmasti maaliin. Kotijoukkue tuntuu edelleenkin luottavansa liikaa johtoasemaansa, jonka seurauksena tilanteiden puolustus jää vajaaksi ja heppoisaksi. Tästä vierasjoukkue pääsee ensin kaventamaan tilanteen ajassa 21.11, kun Alma Teir laittaa pallon maaliin Nadja Kestin syötöstä. Vain muutama tilanne myöhemmin Teir onnistuu toistamiseen maalinteossa maalivahti Emma Huhtakallion avauksesta. Tilanne muuttuu kolmen maalin johtoasemasta vain puolessatoista minuutissa 3-3 tasatilanteeksi.

Tilanteesta huolimatta GBK saa luotua painetta vierasjoukkueen maalille ja seuraavan maalin syntyminen on vain ajan kysymys. Myös varoituksia jaetaann, kun ajassa 28.44 vierasjoukkueen Hanna Panula rikkoo kotijoukkueen pelaajaa. Pian perään ajassa 30.54 kotijoukkueen Petra Puolitaival rikkoo vierasjoukkueen maalivahtia saaden varoituksen.

Viimein ajassa 32.07 ketsuppipullo aukeaa, kun Nurkkala tekee illan kolmannen maalinsa. Tämän jälkeen kotijoukkue tekee minuutin sisään vielä kolme maalia, kun ensin Veera Peltokangas laittaa pallon maaliin Nurkkalan syötöstä ajassa 34.38. Heti perään sama parivaljakko on asialla uudestaa, kun Peltokangas ohjaa Nurkkalan lähettämän pallon mahallaan maaliin ajassa 34.51. Illan voiton sinetöi vielä Saarelan tarkka kaukolaukas ajassa 35.29.

Seuraavan kerran GBK:n naiset nähdään pelikentillä 10. - 11. 12. kun edessä on tuplapeliviikonloppu. Lauantaina 10.12. klo 11 GBK:n vieraaksi Hollihakaan saapuu FC Seinäjoki/2 ja sunnuntaina 11.12. klo 14 GBK matkustaa FC Sport/2:n vieraaksi Vaasaan. Samaisena viikonloppuna lauteille päästetään myös GBK/2, kun Naisten Futsal Kolmonen pyörähtää käyntiin Kruunupyyssä!

7 - 3

FC Brändöpojkarna/2
(3-0)
9'MaaliNurkkala Emilia
9'MaalisyöttöSaarela Vilma
13'MaaliNurkkala Emilia
14'MaaliOjala Sanni
20'MaaliHellström Lilian
21'MaaliTeir Alma
32'MaaliNurkkala Emilia
34'MaaliPeltokangas Veera
34'MaalisyöttöNurkkala Emilia
35'MaaliSaarela Vilma