GBK - TP-47  2 - 1

Keskusurheilukenttä - Centralidrottsplan

GBK - TP-47 2-1

Hemmaseger!

GBK lyckades äntligen få TP-47 på fall. Söndagens hemmamatch slutade i seger med 2-1. Torneålaget ledde i paus.

En ganska jämn, men tidvis mera bollinnehav för GBK i första halvlek. Hemmalaget hade svårt komma till riktigt vassa chanser, men en sådan kom i 18:e minuten. Härlig direktpassning av Miika Hohenthal friställde Tom Melarti vars lobb över mål-Tatu Kujanpää landade lite förbi målet.

TP-47 gick till ledning i 37:e minuten. Det var Harri Kurkelas skott från 18 meter som resulterade.

GBK kom starkt efter vilan. Lawrence Smith hade en frispark som via muren gick till hörna. Den hörnan serverades av Hohenthal och Smith nickade lite över målet.

1-1 kom i 51:a minuten. Förarbete av Tobias Wentin och Tom Melarti sköt bollen in bakom Kujanpää.

TP-47 hade sina farligheter, men hemmakeepern Olli Nylund jobbade mycket säkert. TP:s kanske bästa chans till 2-1 ledning kom när Francois Badji kom helt fri, men Nylund parerade.

GBK hade också sina chanser och 2-1 kom i 78:e minuten. Trots dålig vinkel lyckades Tom Melarti placerade bollen in i bortre hörnet. Mycket skickligt.

TP-47 kom starkt på slutet. En gång fick man bollen över Nylund, men då räddade Smith på mållinjen.

Gästerna hade ännu två-tre riktigt vassa chanser, men Nylund var på strålande spelhumör. Något kvitteringsmål lyckades TP-47 inte göra. Nära 3-1 var det på slutet när inhopparen Atte Henttu fick en bra chans, men Kujanpää räddade.

Olli Nylund och Tom Melarti prisbelönades i hemmalaget. GBK råkade också ut för ett par skador. Jussi Roiko fick en fotskada och måste avgå i 62:a minuten. Lauri Hakala fick bollen med hård fart rakt på ansiktet och måste lämna arenan, endast sex minuter efter att han blivit inbytt.

Chris Corcoran, GBK:

- TP-47 spelar alltid bra mot oss.

- I första halvlek hade vi mera bollinnehav, men spelade inte bra. TP gjorde sitt mål på lagets enda skott på mål i första halvlek.

- I den andra halvleken visade vi segerhunger. Under de sista tio minuterna gällde det att inte tappa ledningen som vi senast gjorde.

- Olli Nylund gjorde helt strålande räddningar. Tom Melarti gjorde viktiga mål igen.

GBK: Olli Nylund, Markus Enlund, Jussi Roiko (62 Rasmus Mannström), Lawrence Smith, Miikka Paldan, Kyle Curinga, Luciano Delbono, Tom Åstrand (76 Lauri Hakala, 83 Atte Henttu), Miika Hohenthal, Tobias Wentin, Tom Melarti.

Kolmas kerta toden sanoi

GBK onnistui kauden kolmannella yrittämällä kukistaa TP-47. Sunnuntain ottelu Kokkolassa päättyi 2-1. Tauolla Torniolaiset johtivat.

Aika tasainen ensimmäinen puoliaika, mutta ajoittain GBK:n hallintaa. Tekopaikat olivat vähissä, mutta yhden loistopaikan GBK sai. Miika Hohenthalin upea oivallus vapautti Tom Melartin, jonka nosto yli veskarin meni aavistuksen ohi maalin.

TP-47 siirtyi johtoon 37 minuutilla. Harri Kurkelan veto 18 metristä onnistui, 1-0 vieraille.

GBK tuli kovaa tauon jälkeen. Lawrence Smithin vapari meni muurin kautta kulmapotkuksi. Kulmurin antoi Hohenthal ja Smith puski vähän yli.

Tasoitus nähtiin 51 minuutilla, maalintekijänä Melarti Tobias Wentinin syötöstä.

TP loi pari vaarallista tekopaikkaa, mutta GBK:n maalissa Olli Nylund esitti varmoja otteita, torjuen muun muassa Francois Badjin läpiajon.

GBK:lla oli myös muutama paikka ja 2-1 maali nähtiin 78 minuutilla. Melarti oli pienessä kulmassa, mutta onnistui pallon taiteilemaan takakulmaan. Loistava suoritus.

Vierailla oli paikkoja tasoittaa ottelu. Nylund pelasi loistavasti. Kerran apuja tuli Smithiltä, joka pelasti maaliviivalta.

Lähellä oli myös 3-1, kun Atte Henttu pääsi tekopaikkaan, mutta maalivahti Tatu Kujanpää torjui.

GBK:sta palkittiin Nylund ja Melarti. GBK koki myös takaiskuja. Jussi Roiko loukkasi jalkansa ja joutui vaihtoon 62 minuutilla. Lauri Hakala puolestaan sai pallon tosi kovaa suoraan kasvoihin ja joutui vaihtoon, vain kuusi minuuttia sen jälkeen kun hänet oli kentälle vaihdettu.