Varusteinfoa
Publicerad: 02.09.2017 00.00

Varusteinfoa

Ensi kaudelle siirrymme käyttämään 4 koon palloa. Sellainen on hyvä hommata hyvissä ajoin.

Uudet pelivarusteet hankimme tammi-helmikuun aikana.

Apua jalkapallokenkien valintaan.

Kenkiä hankittaessa kannattaa huomioida pelialusta. Siirryttäessä taas halleihin ja tekonurmelle alusta rasittaa poikien polvia ja nilkkoja luonnonnurmea enemmän. Mikäli pojalla esiintyy polvi- tai nilkkakipua pelien ja harjoitusten jälkeen, suosittelemme nurmelle matalanappisia kenkiä ja tekonurmelle turfkenkiä.

TF- jalkapallokengät (tuttavallisemmin turf, tai astro turf-kengät) on tarkoitettu hiekkakentälle sekä kovalle tekonurmelle. TF-pohjassa on paljon pieniä nappuloita. TF - kengissä on lisäksi usein vaimennettu kantapää, mikä ehkäisee nilkka- ja polvivaivoja.

AG- jalkapallokengät on suunniteltu kovemmille alustoille kuten esimerkiksi tekonurmelle. Niitä voi käyttää myös hiekkakentillä. AG- pohja on yleistynyt tekonurmien lisääntyessä. Näissä jalkapallokengissä on hiukan enemmän nappuloita kuin FG- kengissä ja nappulat ovat matalampia. Matalammat nappulat pitävät paremmin tekonurmella, missä nappula ei pääse pureutumaan maahan samalla tavalla kuin nurmella. Matalammat nappulat myös ehkäisevät polvi- ja nilkkaongelmia.

Klubbens senaste
Inga Nyheter
Lagets nyhetsarkiv

          GBK r.f.               
          Hyvlerigatan 4
          67100 Karleby
          gbk@gbk.fi
          06-8313325