GBK Edustus, Training Match

KPV - GBK   0 - 0

Santahaka Turf

Inga mål i derbyt - Maaliton paikallispeli

KPV-GBK, det andra mötet i kampen om Hurmos-pokalen, slutade oavgjort 0-0. KPV hade vunnit första mötet med 3-2 och vann därmed pokalen med sammanlagt 3-2.

Inledningen av matchen var jämn, men efter spelade tio minuter tog KPV över och det var mycket trafik mot GBK-målet i första halvlek.

GBK måste försvara sig. Målvakten Olli Nylund var mycket säker. Han fångade alla inlägg och tog också några långskott. Närmast mål för KPV var det när Yaroshenko prickade stolpen.

GBK fick frispark två minuter efter paus. Tom Åstrand sköt från 22 meter, men mål-Teppo Marttinen räddade.

KPV:s Kalle Multanen fick matchens bästa målchans. Helt solo mot GBK-målet, men Nylund parerade till hörna.

KPV jagade ett segermål, men de riktigt vassa chanserna uteblev.

Olli Nylund var GBK:s och planens bästa spelare.

Chris Corcoran, GBK:

- Vi måste försvara oss mycket, men gjorde det bra. Gärna hade jag sett oss mera hålla bollen inom laget, men det lyckades inte. KPV spelade organiserat och pressade högt.

- Riktigt många chanser skapade KPV inte.

GBK gästas av KajHa på lördag.

GBK: Olli Nylund, Lawrence Smith, Jussi Roiko (61 Tuukka Haapasalo), Ville Jylhä, Jimi Hackspik, Tom Åstrand (77 Axel Lindholm), Arjan Goljahanpoor (75 Iiro Penttilä), Tomi Björklund (25 Atte Henttu), Lasse Känsälä, Benjamin Storbacka, David Carlsson.

Pokaali KPV:n palkintokaappiin

KPV ja GBK pelasivat tasan 0-0. KPV oli voittanut ensimmäisen osaottelun 3-2 ja vei näin Hurmos-pokaalin.

Ottelun alku, ensimmäiset 10 minuuttia, olivat tasaista pelaamista. Sitten KPV sai otetta ja peli pyöri GBK:n kenttäpuoliskolla.

GBK joutui puolustuskannalle. Maalissa Olli Nylund oli erittäin varma, poimien keskityspalloja ja muutaman laukauksen. Tolppa oli Ollin kaveri, kun Yaroshenkon veto osui siihen.

Heti tauon jälkeen GBK sai vapaapotkun 22 metristä. Tom Åstrand laukoi ja maalissa Teppo Marttinen torjui.

KPV:n ja koko ottelun parhaan tekopaikan sai Kalle Multanen, joka pääsi yksin läpi, mutta Nylund torjui kulmaksi.

KPV haki voittomaalia, mutta ei enää luonut tekopaikkoja.

Olli Nylund oli GBK:n ja koko ottelun paras pelaaja.

- Jouduttiin puolustamaan, mutta tehtiin se hyvin. Toki olisin mielellään nähnyt, että saisimme enemmän pidettyä palloa, mutta se ei onnistunut. KPV prässäsi korkealta.