GBK Edustus, KAKKONEN - TVÅAN

OLS - GBK   1 - 3

Castren TN

GBK slog OLS - GBK:lle pisteet Oulusta

GBK inledde säsongen med 3-1-bortaseger i Uleåborg - GBK kukisti Oulun Luistinseuran 3-1.

David Carlsson gjorde två och Tom Åstrand ett mål när GBK gästade OLS i premiären. Det blev seger med 3-1. Pausen skrevs 1-0 till GBK.

OLS öppnade piggt och ägde de inledande tio minuterna. Hemmalaget hade några chanser, men GBK med målvakten Olli Nylund i spetsen redde upp situationerna.

GBK bättrade på och dags för 1-0 var det i 26:e minuten. Tom Åstrand smällde bollen i mål på en retur efter att målvakten först räddat ett skott av David Carlsson.

OLS kom starkt från pausvilan och pressade hårt i en kvart. GBK försvarade sig bra.

Det jämnade ut sig och GBK hade några fina chanser till 2-0. Hemmamålvakten spelade bra.

I stället för 2-0 till GBK blev det 1-1 i 80:e minuten, målskytt Ilari Huotari.

GBK slog till direkt, 2-1 bara 30 sekunder senare. Arjan Goljahanpoors passning hittade David Carlsson som gjorde mål.

OLS pressade på slutet, men GBK höll undan. Matchuret visade på 90+1 när Carlsson punkterade matchen. Benjamin Storbacka och Goljahanpoor stod för ett fint förarbete.

Chris Corcoran, GBK:

- Det var en mycket tuff match. Det var allt annat än en lätt seger.

- OLS är ett mycket bra lag.

- I vårt lag jobbade varje spelare bra. En bra laginsats.

GBK: Olli Nylund, Joni Pakola, Jussi Roiko, Chris Corcoran (56 Jossimar Sanchez), Jimi Hackspik, Juho Alasuutari (77 Jaakko Alasuutari), Tom Åstrand, Benjamin Storbacka, Arjan Goljahanpoor, Lasse Känsälä (41 Aaro Hedman), David Carlsson.

David Carlsson ja/och Tom Åstrand

Carlsson 2, Åstrand 1

GBK avasi kauden paremmin kuin moneen vuoteen. Joukkue haki makean 3-1 voiton Oulusta. Tauolla GBK johti 1-0.

OLS aloitti pirteästi ja hallitsi ensimmäiset kymmenen minuuttia. Kotijoukkueella oli parikin paikkaa, mutta maalivahti Olli Nylundin johdolla GBK selvitti ne.

GBK paransi peliään ja 1-0 johtomaali nähtiin 26 minuutilla. David Carlsson laukoi tulisesti, maalivahti torjui, mutta Tom Åstrand oli oikealla paikalla ja iski paluupallon sisään.

OLS tuli kovaa myös tauon jälkeen. GBK puolusti hyvin.

Peli tasoittui ja GBK:lla oli maukkaita tekopaikkoja, mutta kotijoukkueen maalivahti pelasi hyvin.

2-0 jäi tekemättä ja sitten iski OLS. Ilari Huotarin veto upposi ylänurkkaan ja kellossa 80 minuuttia.

Kotijoukkueen ilo jäi lyhytaikaiseksi. GBK iski 2-1 maalin vain 30 sekuntia tasoituksen jälkeen. Arjan Goljahanpoor syötti ja David Carlsson laukoi pallon verkkoon.

OLS painosti, mutta GBK kesti. 3-1 maali, joka sinetöi vierasvoiton, syntyi ajassa 90+1. Carlsson teki illan toisen osuman. Maali syntyi Benjamin Storbackan ja Goljahanpoorin hyvästä esityöstä.

- Tosi kova ottelu, eikä todellakaan mikään helppo voitto.