GBK - SJK/2  5 - 3

Keskusurheilukenttä, Kokkola

GBK-SJK 2 5-3 (2-1)

Målrikt när GBK vann, 5-3 - GBK vei maalirikkaan ottelun, 5-3.

Matchen var GBK:s första på stadens huvudarena denna säsong. Publiken fick se en målrik och underhållande match. Det är inte varje dag man får njuta av åtta mål i en och samma match.

SJK II höll mycket boll i början, men GBK:s första (!) anfall resulterade i femte minuten. Miika Hohenthals fenomenala passning hittade David Carlsson vars skott med vänster sökte sig in via bortre stolpen.

Målet gav råg i ryggen och hemmalaget tog hand om matchen. 2-0 kom i 14:e minuten. Det var Benjamin Storbacka som var hungrigast på en målvaktsretur.

GBK bjöd tidvis på sevärt spel. Bra rörlighet och mångsidigt anfallsspel. Speciellt Hohenthal vållade mycket problem för gästernas försvar.

3-0 borde ha kommit, men icke, sa nicke. I stället tappade GBK sitt spel i slutet av halvleken. SJK skapade några chanser och lyckades reducera några sekunder före paus. Sami Viljanen skarvade in ett inlägg från nära håll.

Ett viktigt 3-1-mål kom tre minuter efter paus. Carlsson nickade in ett inlägg av Joni Pakola. När Lawrence Smith skarvade in en hörna av Pakola i 55:e minuten, 4-1 och det såg bra ut.

Målet knäckte inte gästerna. Matti Lähde reducerade i 61:a minuten. Glädjen blev dock kortvarig. Arjan Goljahanpoor prickade in 5-2strax efter. Viljanen gjorde ännu reducering till 3-5, men närmare än det kom gästerna inte mera.

GBK hade ännu chanser till 6-3, men flera mål blev det inte.

Chris Corcoran, GBK:

-Fem mål framåt värmer, tre baklängesmål värmer inte.

-SJK är ett vältränat lag. De kan vara väldigt farliga, speciellt på sista tredjedelen.

-Deras 1-2 kom som en blixt ur klar himmel. Det gällde att komma igen.

-Vi borde gjort 3-0 i första halvlek, vilket hade gjort det betydligt enklare för oss.

-Efter vårt 3-1 bättrade vi på igen och hade kontroll över händelserna.

Jani Uotinen, SJK II:

-Sällan vinner man med fem insläppta mål.

-Vi släppte inte lika många mål som vi släppt sammanlagt in i de sex tidigare matcherna.

-GBK straffade oss på specialsituationer, inlägg och kontringar. Vi visste att de är starka just på dem, men vi försvarade oss inte tillräckligt bra.

-Vi hade bra fiiling i paus, men sedan kom deras 3-1 på tok för snabbt, likaså också deras 5-2 strax efter att vi reducerat.

Carlsson osui kahdesti

GBK ja SJK II tarjosivat yleisölle maaleja ja erittäin pirteän ottelun. Kahdeksan maalia lämmitti varmasti, ainakin yleisöä. Ottelu oli GBK:n kauden ensimmäinen keskusurheilukentällä.

SJK piti palloa ensimmäiset minuutit, mutta GBK sai ensimmäisen (!) hyökkäyksen 5 minuutilla ja heti syntyi tulosta. Miika Hohenthalin ovela syöttö löysi David Carlssonin, jonka matala veto meni tolpan kautta maaliin, 1-0.

GBK sai otetta ja Benjamin Storbacka laukoi maalivahdin paluupallon verkkoon, 2-0 14 minuutilla.

GBK loi painetta vieraiden maalille. Varsinkin Hohenthal aiheutti vieraille päänvaivaa. 3-0 maalia jo odoteltiin. GBK:n ote katosi ennen taukoa ja SJK loi parikin tekopaikkaa. Sami Viljanen kavensi muutama sekunti ennen taukoa.

Tauon jälkeen GBK iski nopeasti tilanteeksi 3-1. Erittäin tärkeä maali. Joni Pakola keskitti ja Carlsson puski pallon maaliin.

GBK sai jälleen otetta ja 4-1 osuma nähtiin 55 minuutilla. Lawrence Smith jatkoi Pakolan kulman maaliin.

SJK ei periksi antanut. Matti Lähde kavensi 61 minuutilla. Hieno veto upposi etuylänurkkaan. SJK oli taas pelissä mukana, mutta vain muutaman minuutin. Arjan Goljahanpoor laukoi tilanteeksi 5-2 kolme minuuttia myöhemmin.

Vielä kavensi Viljanen, mutta lähemmäksi kuin 3-5 SJK ei enää päässyt. GBK:lla oli vielä parikin paikkaa, mutta lisämaaleja ei nähty.

-Viisi tehtyä maalia lämmittää, kolme päästettyä ei niinkään.

-SJK on hyvä joukkue. Vaarallinenkin, varsinkin kentän viimeisellä kolmanneksella.

-Meillä oli paikat tehdä 3-0, mikä olisi huomattavasti helpottanut.

-Heidän 1-2 tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta.

-Keräsimme itsemme ja 3-1 maali oli erittäin tärkeä. Niin myös 5-2, heti kun olivat tehneet toisen maalinsa.

-Viidellä päästetyllä harvoin voittaa.

-Päästettiin viisi, eli yhtä paljon kuin yhteensä kuudessa edellisessä ottelussa.

-1-2 kavennuksen jälkeen kopissa oli hyvä fiilis. GBK:n kolmas maali tuli liian nopeasti. Vielä jaksettiin nousta 1-4 tilanteesta kahden maalin päähän, mutta liian nopeasti GBK pääsi iskemään viidennen osuman.

-GBK teki maaleja erikoistilanteista, keskityksistä ja vastaiskuista, vaikka tiesimme heidän vahvuudet. Emme puolustaneet tarpeeksi hyvin.

GBK:

Olli Nylund, Joni Pakola, Jussi Roiko (v), Lawrence Smith, Aaro Hedman, Jaakko Alasuutari (88 Chris Corcoran), Juho Alasuutari, Miika Hohenthal (53 Tom Åstrand), Arjan Goljahanpoor (84 Jossimar Sanchez), Benjamin Storbacka, David Carlsson.

foto/Teijo Pirttimäki

Statistik

5 - 3

SJK/2
(2-1)
5'MaaliCarlsson David
14'MaaliStorbacka Benjamin
48'MaaliCarlsson David
56'MaaliSmith Lawrence