GBK - MuSa  1 - 0

Keskusurheilukenttä - Centralidrottsplan

GBK-MuSa 1-0! Goljahanpoor 68 min.

GBK vann första mötet – GBK voitti avausosan!

GBK lyckades kamma hem segern i det första kvalmötet med MuSa från Björneborg. GBK vann med matchens enda mål som gjordes av Arjan Goljahanpoor i 68:e minuten. Hans skott från cirka 16 meter sökte sig otagbart i mål. Aaro Hedman gjorde ett fenomenalt förarbete på vänstra kanten.

Ärligt sagt var chansen GBK:s första riktigt vassa i matchen. Efter målet lyckades GBK skapa ett antal kontringar och med lite bättre skärpa hade det blivit också 2-0. Det hade inte varit fel om GBK fått straffspark i 90:e minuten då David Carlsson fälldes inom straffområdet. Det blev endast en frispark som blev resultatlös.

MuSa var det bättre laget i första halvlek där hemmalaget blev utan målchanser. Riktigt vassa chanser lyckades inte heller MuSa skapa, men hade många hörnor, farliga sådana. Den första halvleken var helt klart gästernas.

MuSa fortsatte med några farliga hörnor också i andra halvlek, men lyckades inte förvalta dem.

GBK vann 1-0 och har fördel inför returen i Björneborg den 13 oktober.

Chris Corcoran, GBK:

-Vi mötte ett bra lag. Ett lag som jobbar som ett lag.

-Vi fick jobba hårt i 90 minuter.

-Vi tar lärdom av den här matchen. Vissa saker ska vi göra bättre i Björneborg.

-Alla i vårt lag kämpade otroligt bra.

Benjamin Storbacka, GBK:

-Det var härlig stämning på läktarna.

-Vi var passiva i första halvlek. Bättre blev det i andra halvlek och jag tycker vi var värda att vinna.

-Det var mycket kamp. Så skall det också vara i en kvalmatch.

Ville Ulanen, MuSa:

-Det var många närkamper i matchen.

-Vi visste hur GBK spelar.

-Vi skapade många specialsituationer, men lyckades inte ta vara på dem.

-Väldigt harmt att GBK lyckades göra ett mål.

-Matchen är halvvägs. Jag tror på våra chanser i returen.

GBK: Olli Nylund, Joni Pakola, Jussi Roiko (v), Jossimar Sanchez, Jimi Hackspik, Juho Alasuutari, Jaakko Alasuutari, Arjan Goljahanpoor, Benjamin Storbacka, Aaro Hedman (82 Lasse Känsälä), David Carlsson (v).

Goljahanpoor laukoi ottelun ainokaisen

GBK voitti ensimmäisen karsintapelin ja teki sen lukemin 1-0. Maali nähtiin 68 minuutilla ja sen teki Arjan Goljahanpoor, jonka matala veto 16 metristä löysi tiensä verkkoon asti. Maalia edelsi Aaro Hedmanin huikean hieno esityö vasemmalla laidalla.

Maalipaikka oli, rehellisesti sanottuna, GBK:n ensimmäinen koko ottelussa. Maalin jälkeen GBK:lla oli muutama hyvä vastaisku, joista olisi tulosta voinut saada. Vääryys ei olisi ollut mikäli GBK olisi rankkarin saanut viimeisellä minuutilla, mutta tuloksena vain vapaapotku aivan rankkarialueen ulkopuolelta.

MuSa oli avausjaksolla parempi. Sillä oli useita vaarallisia kulmapotkuja, mutta ihan huippupaikoille vierasjoukkue ei päässyt.

MuSa:lla oli tukku kulmapotkuja myös toisella jaksolla, mutta nolla jäi rikkomatta.

GBK:lle 1-0 voitto ja etulyöntiasema toiseen osaotteluun.