GBK Edustus, Ykkösen karsinta - Kval till Ettan

MuSa - GBK   0 - 0 JA

Musan kenttä Pori

MuSa voitti rankkareilla - MuSa vann på straffar

GBK vann hemma 1-0, MuSa tog revansch med samma siffror. Det stod 1-1 sammanlagt. Det stod 1-1 även efter förlängning, 2x15 minuter. Slutligen var det straffarna som avgjorde och MuSa var strået vassare med 5-3.

GBK inledde rätt piggt, men saktat men säkert blev MuSa farligare i sina framstötar. MuSa gick till ledning i 31:a minuten. Det var Matias Koskinen som nickade in ett inlägg. I övrigt var det chansfattigt i första halvlek.

MuSa skapade tidvis hårt tryck mot gästernas mål i andra halvlek. Olli Nylund i målet gjorde viktiga räddningar. Försvaret jobbade också uppoffrande.

GBK hade några kontringar, men skotten gick förbi eller man också väntade för länge och MuSa kunde täcka.

Fem minuter återstod när GBK:s Chris Corcoran blev utvisad. Ett hårt domslut med tanke på att Chris kom med dobbarna före i situationen, men det gjorde också motståndaren och båda träffade bollen.

MuSa var fortsatt farligare i förlängningen. Hemmalaget hade ett stolpskott i 118:e minuten.

GBK hade ett fint anfall som slutade med skott av Atte Henttu. Målvakten lyckades ändå rädda.

Straffarna vanns av MuSa med 5-3 och hemmapubliken kunde jubla avancemang. Matchen bevittnades av 2138 åskådare.

Chris Corcoran, GBK:

-Utvisningen kändes som ett hårt domslut. Mest grämer att vi hamnade fortsätta tio mot elva.

-Vi var inte tillräckligt skärpta med bollen. Det kom för många felpassningar.

Olli Nylund, GBK:

-MuSa var det bättre laget. Vi hade svårt att skapa målchanser.

-En underhållande match för publiken. Det var kamp ända till slutet.

-Det känns skit, men säsongen som helhet har varit bra. Vi nådde inte ända fram.

David Carlsson, GBK:

-Jag ville att alla skulle få uppleva avancemang. För oss äldre spelare var det kanske sista chansen.

Hans-Erik Sund, ordförande:

-Spelarna har bjudit på bra och trevlig fotboll. Vi har fått njuta av fina matcher. Tränarna och lagledningen har gjort ett bra jobb.

MuSa voitti rankkareilla

GBK oli kotona parempi 1-0. MuSa voitti kotona samoin lukemin. Tasatilanne 1-1 oli myös jatkoajan jälkeen. Ratkaisu haettiin rankkareilla ja niissä MuSa oli 5-3 parempi.

GBK aloitti ihan pirteästi, mutta nopeasti MuSa paransi peliään. Matias Koskinen puski pallon maaliin 31 minuutilla. Avausjaksolla maalipaikat olivat vähissä.

MuSa oli toisella jaksolla vaarallisempi. GBK:n maalilla nähtiin useita vaarallisia tilanteita. GBK:n puolustus taisteli isolla sydämellä. Maalissa Olli Nylund oli huikealla pelipäällä ja teki tukun hienoja torjuntoja.

Toki GBK:llakin oli muutama vastaisku, mutta kunnon tekopaikkoja ei nähty.

Pahan takaiskun GBK koki 85 minuutilla kun Chris Corcoran sai suoran punaisen kortin. Chris tuli tilanteeseen nappulat edellä, mutta niin tuli myös vastustaja ja molemmat osui palloon. Kova tuomio.

Yhden ylivoimalla pelannut kotijoukkue oli jatkoajallakin vaarallisempi. Lähimmäksi maalia pääsi Dieter joka laukoi tolppaan 118 minuutilla.

GBK:lla oli pari hyvää hyökkäystä, muun muassa yksi joka päättyi Atte Hentun laukaukseen, mutta maalivahti torjui.

Rankkareissa MuSa oli 5-3 parempi ja aloitti nousujuhlat.

-Ulosajo oli kova tuomio, mutta eniten harmittaa, että joukkue jäi yhden vajaalle.

-Ei oltu ihan hyviä pallon kanssa ja harhasyöttöjä tuli.

-MuSa oli parempi. Me ei oikein maalipaikoille päästy.