GBK Naiset, Naisten Ykkönen

GBK - FC Hertta  5 - 3

Santahaka (tekonurmi), Kokkola

GBK - Fc Hertan 28.4.2018 otteluraportti

Lauantain ottelu saatiin pelata loistavassa säässä Santahaan tekonurmella. Aurinko paistoi ja kevyt tuuli virtasi etelä-lounas suunnasta.
Lähtökohta peliin oli selkeä Fc Hertta on kuluvan kauden yksi tärkeimmistä vastuksista ja näin ollen pisteet merkittävät. GBK on kuluvalla viikolla saanut myös 2 uutta sopimuspelaajaa kun viimekauden liigajoukkueen luottotoppari Rebecca Rasmus liittyi vahvuuteen sekä hyökkäävä keskikenttäpelaaja Veera Peltokangas tuomalla fyysisyyttä ja kokemusta joukkueeseen.

Viikon harjoittelu oli toteutunut ohjelman mukaan ja pelaajat olivat odottavaisia ja jännityneitä ennen peliä. Tuomarin viheltäessä pilliin hermostuminen haihtui. GBK naiset aloittivat vahvasti ottamalla ottelun haltuun heti alkuminuuteista.

1.puoliaika:
Jo 3 minuutin kohdalla GBK riistää hyökkäyspäässä pallon josta kapteeni Sanna Ög saa pelattua maalin edustalle josta Andrea Ström (Ässä) viimeistelee maalin takakulmaan 1-0. Ottelu jatkui vauhdikkaana myös GBK:n päädyssä mutta GBK:n maalivahti Jenna Lukkarila otti tärkeitä torjuntoja ja piti GBK:n maalin puhtaana. Gbk:n seuraavassa hyökkäyksessä saadaan mukaan laitapuolustaja Taru Tiensuu jonka loistava syöttö löytää Ässän taas maalin edustalta. Ässä harhauttaa puolustajan ja viimeistelee 2-0 taululle. Tässä tilanteessa vastustajakin alkaa vyöryttää hyökkäystään ja luo vaarallisia tekopaikkoja. 23 minuutin kohdalla kotijoukkueen puolustus hieman uinahtaa ja Kia Voutilainen iskee n. 20m:stä kovan vedon takakulmaan, tilanne 2-1. Saman tyyppinen tilanne toistuu 33 minuutin kohdalla jossa Kia pääsee vetämään 16 m:n kaaren seuduilta tarkan vedon. Maalivahtimme saa sormet väliin mutta veto on liian voimakas. Tilanne 2-2. Ottelu siirtyy 37.minuutille kun Sanna Ög jälleen syöttää Ässälle maalialueelle. Ässä ei osu kunnolla ja maalivahti torjuu etualueelle pallon josta Rebecka Holmbäckillä on helppo työ viimeistellä ottelu 3-2:een.

2.puoliaika:
Toinen puoliaika on vauhdikasta peliä ja kotijoukkuen tiukentaa hallintaa minuutti minuutilta. Puoliajalla tehtiin 1.vaihto: Mea Kulla ulos ja sisään tuli Anna Byggmästar vasemman puolen linkiksi toivat uusia haasteita vastustajan puolustukselle. Myös GBK:n puolustus muutti hieman ryhmitystä ja vahvisti linjan toimintaa siten. 54.minuutin kohdalla annetaan voimakas paine Hertan maalivahdin avaukselle, riistetään pallo josta Rebecka Holmbäck antaa murtavan syötön Fanny Huuhkalle. Huuhka laittaa tarkan syötön maalialueelle jossa Ässä on maalin teossa. Maalivahti ottaakin ensin pallon haltuun, mutta epävarman pallon irrotessa veskarista Ässä laittaa sen maaliin. Tilanne 4-2 Gbk:lle. 72.minuutin kohdalla Sanna Ög saa pallon voitettua Hertan puolustuksen etupuolella, hän laittaa loistavan sivuttaissyötön Rebecka Holmbäckille suoraan juoksuun. Holmbäck kiittää ja laukoo pallon maalin takaosaan kylmän viileesti, tilanne 5-2. Ottelu alkaa saavuttaa loppupuolta ja tempo alkaa jo hieman laskea. 77.minuutilla kentän keskialueella tapahtuu harmillinen GBK pelaajan kaatuminen, joka avaa Hertalle ylivoimahyökkäyksen josta kavennus 5-3:een. Puoliajan loppupuolella GBK vaihtoi pelaajia. Ulos tuli Anu Allonen ja Janika Träsk. Sisään Mette Lassila ja Jannika Träsk. Vaihtopelaajat tulivat ennakkoluulottomasti sisään ja antoivat kentän oikealle laidalle tuoreita jalkoja. GBK vaihtoi vielä hattutempun tehneen Andrea Strömin (Ässä) ulos ja sisään tuli GBK:n naisten uusimpia sopimuspelaajia Veera Peltokankaan tunnustelemaan ottelun vauhtia. Ottelu päättyy 5-3 lopputulokseen joka on ehdottoman tärkeä GBK naisille voimaannuttana tekijänä. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua ja seuraavia otteluita. Ottelun parhaina palkittiin hattutempun tehneet: GBK Andrea Ström sekä Fc Hertan Kia Voutilainen. Onnittelut pelaajille !!.

Ottelun kokoonpano:

Avaus:
Jenna Lukkarila (mv), Taru Tiensuu, Anu Allonen, Rebecca Holmbäck, Janika Sillanpää, Mea Kulla, Lotta Niemelä, Fanny Huuhka, Rebecka Holmbäck, Sanna Ög (K) ja Andrea Ström.

Vaihdossa:
Aino Kela (mv), Anna Byggmästar, Mette Lassila, Jannika Träsk, Senja Honkala ja Veera Peltokangas

Seuraava ottelu: 6.5.2018 klo 15:30 PK-35 Helsinki - GBK, Pihlajamäen tekonurmi, Helsinki.

Statistik

5 - 3

FC Hertta
(3-2)
3'MaaliStröm Andrea
5'MaaliStröm Andrea
37'MaaliHolmbäck Rebecka
55'MaaliStröm Andrea
72'MaaliHolmbäck Rebecka