Oulainen, Urheilukenttä

Oulaisten Huima lördag / lauantaina

ABC! Karleby Samling / kokoontuminen kl. 10.20 ABC! Kokkola START/LÄHTÖ 10.30. Via kalajoki abc, där lunch. Match 14.00... .Körtid ca 1,5 timme. Bastu och pizza ca.18.00 Fennias bastu.

vs

GBK pressade frenetiskt i andra halvleken men OuHu sköt ett långskott rakt i krysset, otagbart för gbk-målvakten Riku Uuskartano som var fenomenal i första havleken.

Suurempi tappio GBK:lle oli tieto että Joni Peltola muuttaa Rovaniemelle ja lopettaa 19 vuotisen uransa jalkapallon parissa.

Även Emil Snåre som spelat mycket länge i GBK meddelade senare på kvällen att han önskar spela i HBK nästa år. I GBK-II kommer man ihåg honom främst för de 2 kanonerna mot LBK år 2017. De målen höll oss kvar i serien den gången. (arkivbild 2017 efter matchen). Sittande spelaren Rezaey Reza. Peter Kåla fungerade som tränare i denna 6 poängs match.

Länk 2017

ROYS RUTA OuHu-GBK II 1-0

Oulaisten Huima, som var bäst i årets serie, avslutade med 1-0-seger över GBK II som blev fjärde i sluttabellen.

GBK II hade de bästa chanserna i den mållösa första halvleken.

GBK:s Alec Biskop prickade stolpen fem minuter efter paus. OuHu hade sedan en bra period och GBK-målvakten Riku Uuskartano gjorde två fina räddningar. Dock måste han ge sig när Ville Lahtinen fick en drömträff från 25 meter och bollen spikrakt i krysset, 1-0.

GBK jagade kvittering på slutet. Närmast var det i matchens sista minut. Valter Holmbäck sköt i stolpen och Kasper Ojala, som var först på returen, sköt i ribban från cirka tre meter.

En jämn laginsats av GBK II, men extra plus för Uuskartano och Holmbäck.

RyPK-8422031915-773

Pelataan kaksinkertainen sarja. Sarjan voittanut joukkue nousee suoraan Kolmoseen kaudelle 2020. Sarjan sijalle 11. ja huonommin sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Vitoseen kaudelle 2020.

OuHu

1 - 0

(0-0)
72'Vaihto ulosKoskela Aleksi
72'Vaihto sisäänBarbari Haniz
76'Vaihto ulosJokihaara Joni
76'Vaihto sisäänSnåre Emil
85'Vaihto ulosHaapasalo Tuukka
85'Vaihto sisäänTasco Gabriele