Kaffe 1,- Brunbeta (mockaruta) 1,-

Stort tack till Christina för Kaffeserveringen

Roy Ruta

GBK II – Sääripotku 0–2

Sääripotku besegrade GBK II när Karlebylagen drabbade samman i Yxpila. Spelmässigt en jämn tillställning där Sääripotku var strået vassare i andra halvlek. Då kom också målen.

GBK skapade de första chanserna, men närmare än ett ribbskott kom laget inte. Det luktade straffspark för GBK när Sääripotkus försvarsspelare spelade handboll då han täckte ett skott. Domaren valde dock att fria.

Sääripotku hade sina bästa chanser i slutet av halvleken. Jonne Asplund hade några skott som susade lite förbi målet. Sääripotku sumpade ett anfall tre mot en.

Spelmässigt var GBK lite bättre, kanske 60–40, men slutligen hade båda lika många chanser i första halvlek, GBK ändå de vassaste.

Sääripotkus Joonas Myllymäki hade ett fint skott som Okko Airiola i målet räddade. GBK:s Kasper Ojala fick ett jätteläge, men Oskari Wikström i Sääripotkus mål gjorde en strålande räddning.

Matchens första mål kom i 58:e minuten. Myllymäki serverade ett inlägg som Miika Vähähyyppä nickade i mål.

Sedan hade Sääripotku en bra period, ett stolpskott av Myllymäki, men rätt snabbt jämnade det ut sig på nytt.

0–2 var närmare än 1–1 och Sääripotkus andra mål kom i slutminuterna. Vähähyyppä sköt in en målvaktsretur.

Källa: Roys Ruta

………..

0 - 2

Sääripotku
(0-0)
73'Vaihto ulosBarbari Haniz
73'Vaihto sisäänSnåre Emil
86'Vaihto ulosPeltola Joni
86'Vaihto sisäänKallio Juho