26
OKT
13.00
GBK Futsal, Futsal Naiset Ykkönen

KP-V etu - GBK Naiset Futsal   6 - 3

Kaustinen, Urheilutalo

GBK Naisten Futsalin ykkönen alkaa

GBK naisten futsal-joukkueen historiallinen kausi Futsalin ykkösessä alkaa lauantaina 26.10. Vastaan joukkue saa heti paikallisvastustajan KP-V edun Kaustiselta. Ottelu pelataan Kaustisen Urheilutalolla ja se alkaa klo 13.

GBK:n pelaajarungon muodostavat viime kauden B-tytöt. Naisten jalkapallojoukkue lopetti kauden viime lauantaina ja sieltä heti rinkiin liittyi Emilia Nurkkala. Mahdollisesti muitakin aikuispelaajia liittyy vielä joukkueeseen. GBK tekee myös yhteistyötä kempeleläisen Ajax Sarkkirannan kanssa nuorten pelaajien osalta. Avauspelissä sieltä tulee mukaan maalivahti Pinja Haarala ja kenttäpelaajista Dina Kuparinen. Kauden myötä kempeleläisten määrä tulee vaihtelmaan. Oma B-tyttöringin avainpelaajia tulee olemaan ainakin aluksi kapteeni Vera Mattila ja maalitykki Erica Niemi. Ensimmäisestä pelistä puuttuvat varmuudella maalivahti Tia Lindqvist (reisussa) ja terhakka kenttäpelaaja Olga Ahokangas (loukkaantunut, poissa vielä 1-2 viikkoa). Joukkuetta valmentaa kokenut Kimmo Mattila, joka on valmentanut mm.Sievi Futsalin SM-kultaan miesten liigassa ja Oulaisten Huiman naisia naisten futsal-liigassa. Apuna Kimmolla on Harri-Heikki Niemi, joka vastaa fysiikkavalmennuksesta ja Kim Lindqvist. Joukkueella ei ole vielä oma joukkueenjohtajaa ja huoltajaa.

Vastaan asettuu kokenut Naisten Ykkösen joukkue Kaustiselta. Joukkueessa on paljon pelaajia Kaustisen lähialueelta, jopa Kokkolasta. Joukkueen ehkä nimekkäin pelaaja on Taru Paavola, mutta joukkue on hyvin tasainen ja on vaikea etukäteen sanoa kenellä joukkueesta sattuu olemaan hyvä päivä. Sanomalehti Keskipohjanmaan mukaan kaustislaiset tavoittelevat sarjan kärkipään sijoja. GBK ei ole asettanut virallista tavoitetta, mutta joka peli lähdetään voittamaan. Muuten sarjan joukkueiden voimasuhteet ovat vielä avoinna. Eiköhän ne muutaman kierroksen jälkeen ole paremmin selvillä.

KP-V etu ja GBK pelasivat harjoituspelin viikko sitten ja GBK voitti tämän pelin 10-2. Tulos ei kerro kuitenkaan koko tototuutta. Kaustislaiset tekivät paljon kokeiluja ja tämä näkyi pelissä. GBK:n pelaajilla oli ennen tätä alla vain 1-3 harjoituskertaa per pelaaja. Tuohon peliin mennessä ne tuplaantuvat joka pelaajalla. Lisäksi joukkue ei käyttänyt omia erikoistilanteita yhtään tässä pelissä, koska niitä on harjoiteltu vasta kuluneella viikolla. Ja erikoistilanteilla on tunnetusti iso merkitys tässäkin lajissa.

GBK toivoo, että joukkueen tulevat kannattajat jaksaisivat tulla Kaustiselle asti kannustamaan omia. Sillä Kaustiesella on tunnetusti fanaattinen kotikatsomo, joka tekee pelin vierasjoukkueille todella vaikeaksi.

Statistik
KP-V etu

6 - 3

(3-3)
11'MaaliNurkkala Emilia
15'MaaliNiemi Erica
19'MaaliNiemi Erica

Lagets aktuella matcher

Inga matcher
Matchlista

          GBK r.f.               
          Hyvlerigatan 4
          67100 Karleby
          gbk@gbk.fi
          06-8313325