Mahtavia kokemuksia SyysSemi-turnauksesta!
Publicerad: 16.09.2020 00.00

Mahtavia kokemuksia SyysSemi-turnauksesta!

Monta kysymysmerkkiä oli ilmassa ennen kuin varmistui, että SyysSemi todella pelataan, ja että GBK T10 pääsee osallistumaan kesän ainoaan turnaukseen. Piirisarjassa menestyksekkäästi pelanneelle joukkueelle turnaus oli mielenkiintoinen tilaisuus päästä kokeilemaan, miten taso riittää alueemme ulkopuolella. Ja hienostihan se riitti. Jos ensimmäisenä turnauspäivänä otteluiden fyysisyys pääsi ehkä vähän yllättämään, niin seuraavana päivänä Prunttimäen kentillä loisti vain yksi joukkue. Ennen kaikkea kuitenkin turnaus antoi tytöille mahtavia yhteisiä kokemuksia jalkapallon parissa.

GBK- VIFK 1-2

Turnauksen avausottelun vastustaja Vaasan IFK oli tuttu Helmi Cupista. Tuolloin joukkueet kohtasivat pronssiottelussa, jonka GBK voitti jännittävien vaiheiden jälkeen niukasti 2-1. Tälläkin kertaa ottelu oli tasainen. IFK sai ensimmäisen huippupaikan ottelu alussa, mutta maalissa pelannut Ida esitti maailmanluokan huipputorjunnan. Muutoinkin vaasalaisten hyökkäykset vyöryivät voimalla kohti GBK:n maalia. Kun peliä oli pelattu vartti, onnistui Alina purkamaan paineen pitkällä potkulla. Oona sai pallon haltuunsa ja kirmasi karkuun vieden GBK:n 1-0 johtoon. IFK kuittasi heti perään tasoihin, kun palloa ei saatu purettua omalta alueelta. Toisen puoliajan alussa IFK meni harmittavan helposti johtoon pienen puolustusalueen nukahduksen seurauksena. Kovasta yrityksestä huolimatta tasoitusmaali jäi piippuun, ja pisteet Vaasaan.

VIFK pelasi fyysisesti kovempaa kuin mihin piirisarjassa oltiin totuttu. Peliohjaaja valitettavasti salli myös pienet koiruudet. Muutoinkin GBK kärsi ihan tuomarivirheistä, mm. pelin keskeytymisen jälkeen VIFK:lle annetusta vapaapotkusta. Maalissa hienosti pelannut Ida loukkasi harmittavasti kätensä, mutta onneksi ei mitään vakavampaa.

  • Kokoonpano: Alina, Charkki, Emelie, Emma, Ida (mv.), Meme, Neela, Nella, Ninja, Oona, Sofia
  • Maalit: Oona 1

BK-48-GBK 1-0

Toisessa ottelussa vastaan asettui toinen vaasalaisjoukkue Bollklubben -48, joka pelasi hyvin samantyylisesti kuin VIFK. Ottelu toisti pitkälle samaa kaavaa kuin edellinenkin peli. Vastustaja puolusti tiukasti ja kovaa, eikä keskikentältä saatu riittävän nopeasti palloa GBK tuulennopeille hyökkääjille. Pienen arkailun seurauksena BK-48 pääsikin tekemään ottelun ainoa maalin, kun peliä oli pelattu kymmenisen minuuttia. Yhden loistopaikan tytöt saivat juuri ensimmäisen puoliajan lopussa, mutta Memen maanuoliainen meni harmittavasti kohti maalivahtia. Toisella puoliajalla päästiin jo aavistuksen paremmin peliin mukaan, mutta todellisiin maalipaikkoihin oli vaikeuksia päästä. Ottelun loppupuolella tasoitus tosin oli todella lähellä, kun hienosti rakennetun hyökkäyksen jälkeen Oona ampuu Neelan syötöstä aavistuksen ohi maalin.

Edellisottelun tapaan vauhti ja taitotaso tytöillä riitti, mutta tilannekovuudessa jäätiin hieman vastustajan taakse. Hyvä taistelu joka tapauksessa.

  • Kokoonpano: Alina, Charkki, Emelie, Emma, Ida, Meme, Neela, Nella (mv.), Ninja, Oona, Sofia
  • Maalit: -

Laihian Luja-GBK 3-0

Myös kolmas turnausvastus tiedettiin kovaksi, sillä Luja oli voittanut talvella mm. Helmi Cupin. Lujalla oli selkeästi erilainen taktiikka, kuin muilla joukkueilla. Se perusti pelinsä maalivahdin pitkiin avauksiin sekä raudanlujaan puolustamiseen. Tämä yhdistelmä olikin myrkkyä GBK:lle. Puolustus oli helisemässä pitkien kaarien ja pomppujen kanssa. Kaikki ottelun maalit syntyivät avauspuoliskolla, ja täysin samalla kaavalla. Pallot pomppivat puolustuksen selustaan, josta hyökkääjien oli helppo työ päästä yksin läpi. Nella oli maalissa voimaton, vaikka 3-0 maalissa saikin upealla vastaantulollaan läpiajon melkein torjuttua. Takaa-ajo kilpistyi siihen, ettei syöttöpeli toiminut ja palloa kuljetettiin keskialueella liikaa yksin.

Turnauksen lopulta voittanut vastustaja puolusti todella hyvin, mikä osaltaan johtui myös siitä, että mukana oli myös kokeneempia 09-syntyneitä tyttöjä.

  • Kokoonpano: Alina, Charkki, Emelie, Emma, Ida, Meme, Neela, Nella (mv.), Ninja, Oona, Sofia
  • Maalit: -

Vaikka pistetili ei avautunutkaan, niin ensimmäinen turnauspäivä kuitenkin paljasti, että taitotaso riittää myös valtakunnallisiin peleihin. Kehittämisen kohteiksi nousivat selvästi fyysinen peli, pelinopeus sekä reagointi pelitilanteissa. Joskus voitetaan, joskus taas opitaan. Päivä oli nimenomaan jälkimmäinen. Pientä kolhuakin tuli avauspäinä useammalle tytölle, mutta illalla kaikki tuntuivat olevan jo paremmassa kunnossa. Raskaan päivän ja mukavan yhdessä olon jälkeen uni maittoi koko joukkueelle, ja puoli kymmeneltä kaikki olivat jo täydessä unessa.

GBK- FC Nokia 9-0

En tiedä mitä oikein edellisillan ja yön aikana tapahtui, mutta jonkinlaista käärmekeittoa ilmeisesti tytöt keskenään keittivät, sillä toisen turnauspäivän ensimmäiseen otteluun tuli täysin uudistunut GBK T10. Ja millä asenteella! Jokaisen tytön silmistä näki, että tänään ei arkailla ja peruutella, vaan mennään täysillä! FC Nokia joutui jo ottelun alusta asti sellaiseen myllytykseen, että Prunttimäen pelloilla pölisi. Kentällä pyöri monta GBK-tornadoa, joista nopeimmat tuulet mittautti Oona tekemällä ottelussa peräti viisi maalia! Puhdas hattutemppu tuli ottelun kymmenennellä peliminuutilla. Oonaa säesti Neela kahdella maalillaan. Keskikentältäkin syötöt lähtivät terävästi eteenpäin, ja moni maaleista syntyi keskikenttäpelaajien hienoista esitöistä. Erityisesti maalinkin viimeistellyt Charkki sekä Emelie olivat pelipäällä. Toisena pelipäivänä mukaan tullut Mellu puhkui intoa, ja aiheutti vikkelyydellään vastustajalle jatkuvasti harmia. Ehkä kuitenkin kovin tasonnosto oli Ninjalla, joka päätti näyttää todellisen potentiaalinsa pelaamalla todella ennakkoluulottomasti. Kuin koristeena kakun päälle Ninja sai kunnian mahtavien harhautusten päätteeksi viimeistellä loppunumeroiksi jääneen 9-0 -maalin.

Tyttöjen pelirohkeus ja kova tempo aiheuttivat sen, ettei Nokialla ollut yhtään hyökkäystä koko pelin aikana.

  • Kokoonpano: Alina, Charkki, Emelie, Emma, Ida (mv), Mellu, Meme, Neela, Nella, Ninja, Oona, Sofia
  • Maalit: Oona 5, Neela 2, Charkki 1, Ninja 1

NJS-GBK 0-10

Päivän toisessa ottelussa vauhti vain kiihtyi. Tokikaan vastustajat eivät olleet samaa luokkaa kuin avauspäivänä, mutta siitä huolimatta tyttöjen peli ja asenne olivat aivan eri tasolla kuin turnauksen ensimmäisissä otteluissa. Siinä missä muiden joukkueiden askel alkoi jo painaa, tuntuivat tytöt vain lisäävän höyryä. Kuntopohjasta homma ei tytöillä todellakaan jää kiinni. Tämä ottelu olikin joukkueen pikakiitäjien peli. Erityisesti Meme oli vastustajalle täysin pitelemätön, ja nousi viidellä maalillaan ottelun ehdottomaksi tähtipelaajaksi. Myös Oona jatkoi maalitehtailuaan viimeistelemällä hattutempun. Emma ja Sofia pelasivat totutun varmasti puolustuksessa, ja pitivät vastustajan poissa maalipaikoilta. Alina oli keskikentällä itse varmuus, ja ehti pelinrakentelun ja hienojen kulmapotkujen lisäksi myös tekemään kaksi maalia. Myös Ida rakensi vahvasti peliä eteenpäin. Lopputulos murskaava 10-0.

Ainoa huolenaihe pelissä oli Nellan mahdollinen vilustuminen maalilla, kun tilanteita ei tullut J

  • Kokoonpano: Alina, Charkki, Emelie, Emma, Ida (mv), Mellu, Meme, Neela, Nella, Ninja, Oona, Sofia
  • Maalit: Meme 5, Oona 3, Alina 2

GBK-SeMi 5-0

Turnauksen viimeinen vastustaja oli kotijoukkue Seinäjoen Mimmiliiga. Ottelu oli ennakkoon arvioitu päivän kovimmaksi, mutta T10:n hurja meno vain jatkui. T10 antanut SeMi:llekään mitään mahdollisuuksia. Ottelu ei ehtinyt vanhentua minuuttiakaan, kun läpi turnauksen kipeää nilkkaansa potenut Neela vei tytöt 1-0 johtoon. Edellisessä pelissä jalkaansa säästellyt Neela halusi turnauksen viimeisessä pelissä näyttää, ja pelasikin todella pirteästi luoden useammankin mahtavan maalipaikan. Muutoinkin peliä rakennettiin hienosti syötellen, ja ajassa vartin kohdalla Charkki tykitti tytöt jo vapauttavaan 2-0 johtoon. Keskikentällä uurasti hienosti myös Nella, jolla kovuus riittää hyvin haastoihin ja kaksintaisteluihin. Ja kuten kaikissa peleissä, niin myös tässä superpakki Emma ilmestyi aina kuin tyhjästä tuhoten vastustajan viimeisetkin toivonrippeet maalinteosta. Pelin vapautuessa mahtavan turnauksen pelannut Oona kävi vielä rutiinilla viimeistelemässä muutaman minuutin sisään kolme maalia, ja peli on käytännössä ohi.

Toisen turnauspäivän saldo: 3 voittoa maalierolla 24-0. Huikeaa tytöt!

  • Kokoonpano: Alina, Charkki, Emelie, Emma, Ida, Mellu, Meme, Neela, Nella (mv), Ninja, Oona, Sofia
  • Maalit: Oona 3, Charkki 1, Neela 1

Lopullinen sarjataulukko

  1. Luja 6 5 1 0 28-2 16
  2. VIFK 6 4 2 0 16-3 14
  3. BK-48 6 4 1 1 15-6 13
  4. GBK 6 3 0 3 25-6 9
  5. FC Nokia 6 2 0 4 2-15 6
  6. SeMi/sin. 6 1 0 5 9-20 3
  7. NJS 6 0 0 6 0-43 0

Klubbens senaste
Inga Nyheter
Lagets nyhetsarkiv

          GBK r.f.               
          Hyvlerigatan 4
          67100 Karleby
          gbk@gbk.fi
          06-8313325