GBK Edustus, KAKKONEN - TVÅAN

GBK - VIFK  0 - 2

Kokkola, Santahaka (tekonurmi)

Förlust mot VIFK - GBK:lle kotitappio

GBK hade chansen att med seger säkra seriekontraktet, men det gick inte vägen. Gästande Vasa IFK var strået vassare och tog en rättvis seger med 2-0. Målen kom i andra halvlek.

Matchen spelades i Kipparihallen och utan publik.

IFK dominerade i början och skapade några halvgoda chanser. GBK bättrade på under halvlekens sista kvart.

Högt tempo och tuffa tag bjöds det på, men chansmässigt var det fattigt i första halvlek.

Hemmalaget ville och borde kanske också fått straffspark i 50:e minuten. Teemu Mäki öppnade med en långboll till vänster, David Carlsson spelade åt Joel Häggblom som fälldes och det luktade starkt straffspark.

IFK kontrade, Markus Nordman fälldes inom straffområdet och nu blåste domaren straffspark. Junior Oyono prickade in Vasalagets ledningmål.

IFK hade sedan några riktigt farliga chanser, men mål-Olli Nylund höll GBK med i matchen. Dock måste han ge sig i 65:e minuten. Det var Merhawi Birhanes skott från 20 meter som resulterade, 2-0 till Vasalaget.

GBK satsade hårt framåt på slutet, men hade svårt att komma till målchanser.

Förutom noll poäng blev det ytterligare jobspost för GBK. Miika Hohenthal skadade sig och Lawrence Smith drog på sig sitt fjärde gula kort och är avstängd mot JJK.

Chris Corcoran, GBK:

-En tuff match.

-Jag tycker vi gick miste om en solklar straffspark. Att de fick en straff strax efter, återspeglar tydligt vår säsong. Marginalerna är inte på vår sida.

-Vi hade svårt att skapa målchanser.

-Truppen är smal sedan tidigare och bättre blev det inte av att Miki skadade sig och Lore tog sin fjärde varning.

GBK: Olli Nylund, Lasse Känsälä, Teemu Mäki, Lawrence Smith, Jimi Hackspik, Jaakko Alasuutari, Benjamin Storbacka, Miika Hohenthal (90 Kim Koskinen), Petteri Jokihaara (66 Alec Biskop), Joel Häggblom, David Carlsson.

VIFK oli parempi

Voitolla GBK olisi varmistanut sarjapaikan, mutta toisin kävi. Vierasjoukkue VIFK oli parempi ja otti ansaitun 2-0 voiton.

Avausjaksolla maaleja ei nähty. IFK oli alussa parempi ja loi muutaman tekopaikan. GBK paransi ennen taukoa.

Kovaa taistelua, mutta maalipaikoilla ei avausjaksolla juhlittu.

Vääryys ei olisi ollut mikäli GBK olisi rankkarin saanut 50 minuutilla. Teemu Mäki avasi pitkällä pallolla vasempaan laitaan. David Carlsson otti pallon haltuun, tarjoili rankkarialueen sisälle, jossa Joel Häggblom kaadettiin. Rankkarilta haiskahti.

IFK lähti vastaiskuun, Markus Nordman kaadettiin ja nyt pilli soi rankkarin merkiksi. Junior Oyono ei pilkulta erehtynyt, 1-0 vieraille.

Vaasalaisilla oli pari todella läheltä piti tilannetta, mutta maalivahti Olli Nylund venyi loistotorjuntoihin.

Mutta Nylund joutui antautumaan 65 minuutilla. Merhawi Birhanen upea veto 20 metristä löysi tiensä verkon perille, 2-0 IFK:lle.

GBK painosti lopussa, mutta IFK puolusti hyvin.

Tappion lisäksi lisää jobinpostia GBK:lle tuli, kun Lawrence Smith sai keltaisen kortin ja varoitustili täyttyi. Lore ei pelaa kauden viimeisessä ottelussa. Miika Hohenthal loukkaantui ja lienee myös sivussa viimeisestä ottelusta.

Ottelu pelattiin Kipparihallissa ja ilman yleisöä.

-Kova taistelu.

-Meiltä vietiin rankkari. Heti perään vastustaja sai rankkarin. Tavallaan se kuvaa meidän kautta. Marginaalit eivät ole meidän puolella.

-Meillä oli vaikeuksia luoda maalipaikkoja.

-Rinki on kapea, eikä asiaa auta se, että Miki ja Lore ovat poissa JJK-pelistä.

Foto/Teijo Pirttimäki

0 - 2

VIFK
(0-0)
52'MaaliOyono Junior
66'MaaliBirhane Merhawi