GBK Edustus, KAKKONEN - TVÅAN

GBK - VIFK  8 - 0

Kokkola, Keskuskenttä

GBK vann/voitti 8-0!

GBK firade målkalas inför hemmapubliken. Rödvita hemmalaget krossade Vasa IFK med 8-0 (!). Pausen skrevs 4-0.

GBK bjöd på målfyrverkeri som exploderade rakt i ansiktet på motståndarna. GBK:s första anfall, som kom i fjärde minuten, resulterade i mål. IFK:s målvakt bjöd på gratischans för Petteri Jokihaara som tackade och sköt in 1-0.

Hemmalagets andra mål kom i sjunde minuten. Miika Hohenthal kämpade fram en hörna. Den gavs av Jimi Hackspik och Lawrence ”Lore” Smith nickade in 2-0.

Det kom en lite jämnare period, men det var GBK som skapade chanserna. Efter en GBK-hörna rensade IFK bollen nästan till mittplan. Jussi Roiko serverade en boll in till straffområdet, David ”Tulle” Carlsson tog emot och smällde in 3-0. Carlsson gjorde 4-0 efter ett snyggt anfall där bland andra Hackspik och Jokihaara var inblandade.

GBK:s 5-0 mål hängde i luften i andra halvlek. 60 minuter hade spelats när Teemu Mäki gav en hörna och gästernas målvakt boxade bollen in i eget mål.

På inlägg av Hackspik nickade Jokihaara in 6-0. Inhopparen, debutanten Jani Mäenpää sköt in 7-0, assisterad av Roiko. Mäenpää hade hunnit vara tre minuter på plan. Mäenpää gjorde också 8-0 efter väggspel med Joel Häggblom.

Det var debut för Mäenpää och Juuso Jäntti.

Prisbelönade: Jani Mäenpää i GBK, Ville Huuhka i Vasa IFK.

Jani Mäenpää:

-Det känns riktigt skönt med två mål. Och roligt för laget att vi vann stort.

-Lite spännande kändes det innan jag gick in på plan. Nervositeten släppte sedan jag kom in.

Chris Corcoran:

-Vi var laddade efter Kiisto-matchen. Vi körde för fullt strax från start.

-Det var väldigt varmt och vi visste att IFK hade match i tisdags och det kan bli tungt för dem.

-Vi jobbade bra, hela laget. Fint att ungdomarna visade pigga takter.

GBK: Olli Nylund, Aaro Hedman, Teemu Mäki, Lawrence Smith, Jimi Hackspik, Jaakko Alasuutari, Jussi Roiko (78 Juuso Jäntti), Miika Hohenthal (62 Lasse Känsälä), Petteri Jokihaara (72 Jani Mäenpää), Benjamin Storbacka (78 Chris Corcoran), David Carlsson (62 Joel Häggblom).

Murskavoitto – 8-0!

Vasa IFK jäi täysin GBK:n jalkoihin. Kotijoukkue oli epäkohtelias isäntä ja voitti peräti 8-0 (!). Taukotilanne oli 4-0.

GBK sai otteluun lentävän lähdön, 2-0 seitsemässä minuutissa. Avausmaalin teki Petteri Jokihaara. Vieraiden maalivahti möhli ja antoi Petterille avopaikan. Hänellä oli helppo tehtävä osua tyhjiin.

2-0-maalia edelsi Miika Hohenthalin esityö. Hän taisteli GBK:lle kulmapotkun, josta syntyi maali. Jimi Hackspik tarjoili kulman, Lawrence Smith puski pallon maaliin.

Sitten tuli hieman tasaisempi jakso, mutta GBK oli vaarallisempi. IFK purki GBK:n kulman keskikentälle. Jussi Roiko nosti pallon takaisin rankkarialueelle, David Carlsson otti pallon haltuun ja laukoi varmasti, 3-0. Neljättä maalia edelsi hieno hyökkäys, johon osallistuivat ainakin Hackspik, Jokihaara sekä maalintekijä Carlsson.

GBK loi paikkoja myös tauon jälkeen. 60 minuutilla nähtiin 5-0 maali. Teemu Mäki antoi kulmapotkun ja IFK:n maalivahti nyrkkeili pallon omiin.

Hackspikin keskityksestä Jokihaara puski 6-0.

72 minuuttia oli pelattu, kun nuori, 2004-syntynyt, Jani Mäenpää tuli vaihdosta. Muutama minuutti myöhemmin hän teki 7-0, syöttäjänä Roiko. Mäenpään hienoon debyyttiin mahtui myös toinen osuma, 8-0, tällä kertaa Joel Häggblomin hienosta seinäsyötöstä.

GBK:sta palkittiin Mäenpää, IFK:sta Ville Huuhka.

Mäenpään lisäksi GBK:ssa debytoi myös Juuso Jäntti.

-Voitto ja kaksi maalia maistuu hyvältä.

-Vähän jännitti ennen kentälle menoa, mutta kentälle mentyäni myös jännitys katosi.

-Kiisto-pelistä latautuneena tultiin heti vahvasti.

-Ilma oli kuuma ja tiedettiin että IFK oli pelannut tiistaina, joten se varmaan tuntui heidän pelaamisessaan.

-Meidän koko joukkueelta hyvä esitys. Nuoret pelaajat onnistuivat hienosti.

Foto/Teijo Pirttimäki

8 - 0

VIFK
(4-0)
5'MaaliJokihaara Petteri
8'MaaliSmith Lawrence
19'MaaliCarlsson David
37'MaaliCarlsson David
65'MaaliJokihaara Petteri
75'MaaliMäenpää Jani
80'MaaliMäenpää Jani