GBK Edustus, KAKKONEN - TVÅAN

GBK - Kemi City FC  3 - 1

Kokkola, Keskuskenttä

Full pott - Täysi pistepotti = 3-1 (2-0)

GBK tog säsongens första seger när laget gästades av Kemi City FC på söndagen. Matchen, som var historisk, slutade 3-1 (2-0).

Matchen var den första division 2-drabbningen på det konstgräset. Likaså var det första gången GBK spelade mot detta Kemilag.

GBK var bättre i första halvlek. 1-0 i nionde minuten föregicks av en strålande passning av Jimi Hackspik till Jaakko Alasuutari vars passning i sin tur hittade Aaro Hedman som sköt bollen in bakom gästernas målvakt.

Lasse Känsälä smällde in 2-0 från straffhörnet och då hade man spelat i 27 minuter.

Kemilaget hade två vassa chanser, främst via Sasa Jovovic, men Teemu Mäki visade fenomenalt försvarsspel genom att täcka skotten.

Kemilaget tog ett spelmässigt övertag i andra halvlek. Ett rättvist reduceringsmål kom i 62:a minuten och gjordes av Samson Ebuka.

Gästerna fortsatte dominera och GBK hade det svårt, men småningom jämnade spelet ut sig. Kvällens viktigaste mål var GBK:s 3-1-mål som dödade matchen. Målet kom i 83:e minuten och nickades in av Lawrence Smith på en perfekt hörna av Jimi Hackspik.

-Big goal, kommenterade också GBK-tränaren Chris Corcoran till pressen efter matchen.

Corcoran var nöjd med hela laget, men extra nöjd med Elis Åström, Smith och Mäki. Smith prisbelönades.

-Jag är helt nöjd med första halvlek där vi tidvis spelade det spel vi kan. Kemi hade en stark period i andra halvlek, men vi höll undan och lyckades komma igen, säger tränaren.

GBK: Olli Nylund, Samu Laitinen, Teemu Mäki (v), Lawrence Smith (v), Jimi Hackspik (v), Elis Åström, Jaakko Alasuutari, Aaro Hedman (63 Jussi Roiko), Lasse Känsälä (46 Alec Biskop), Petteri Jokihaara (87 Benjamin Storbacka), David Carlsson.

GBK:n voittotili auki

GBK otti kauden ensimmäisen voiton, kukistamalla vierasjoukkue Kemi City FC:n. Kokkolassa pelattu historiallinen ottelu päättyi 3-1 (2-0).

Historiallinen sikäli, että ottelu oli kaikkien aikojen ensimmäinen Kakkosen ottelu uudella tekonurmella. GBK ja Kemi City FC iskivät ensimmäisen kerran yhteen.

GBK oli avausjaksolla parempi. 1-0 osuma nähtiin 9 minuutilla. Jimi Hackspikin loistava pallo löysi Jaakko Alasuutarin, joka puolestaan löysi Aaro Hedmanin joka täräytti pallon maaliin.

2-0 osuma nähtiin vartti ennen taukoa. GBK:n pitkä hyökkäys päättyi Lasse Känsälän komeaan laukaukseen riman alle.

Vieraiden parhaat paikat siunaantui Sasa Jovovicille, joka kahdesti pääsi ampumaan, mutta Teemu Mäki esitti upeaa puolustamista blokkaamalla vedot.

Tauon jälkeen kentälle tuli pirteä vierasjoukkue. Kemi siirteli palloa nätisti ja GBK oli vaikeuksissa. Täysin ansaittu kavennusmaali nähtiin 62 minuutilla, tekijänä Samson Ebuka.

Kemin hallinta jatkui, mutta noin 70-75 kohdalla GBK pääsi paremmin juonesta kiinni ja peli tasaantui.

Ratkaisu nähtiin 83 minuutilla. Jimi Hackspik tarjoili loistavan kulman ja Lawrence Smith puski pallon maaliin.

-Big goal, totesi GBK:n valmentaja Chris Corcoran ottelun jälkeen.

Corcoran oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen, mutta keskuspuolustajat Mäki ja Smith sekä keskikentän Elis Åström saivat erityiskehut.

-Meiltä hyvä avausjakso, jossa ajoittain nähtiin sitä peliä mitä halutaan. Tauon jälkeen Kemillä oli vahva jakso, muuta siitä selvittiin ja noustiin taas peliin mukaan.

3 - 1

Kemi City FC
(2-0)
10'MaaliHedman Aaro
27'MaaliKänsälä Lasse
63'MaaliObioha Samson Ebuka
84'MaaliSmith Lawrence