GBK Futsal, Naisten Futsal-Ykkönen

GBK GBK - Tarmo  3 - 1

Kokkola, Hollihaan liikuntahalli

GBK vei derbyn!

Futsal naiset kohtasivat keskiviikkoillan ottelussa paikallisvastustajansa Kälviän Tarmon ja voitti ottelun lukemin 3-1 (1-0). Ottelun voittomaalin teki kuvan Olga Ahokangas.

Otteluennakon jälkeen oli GBK pelaajaryhmään tullut pari muutosta. Jamina Käld sairastui sen verran pahasti flunssaan, että ottelu jäi väliin. Mutta onneksi Ajaxista tuli mukaan Dina Kuparisen lisäksi Minda Ala-aho. Tarmo sen sijaan näytti saaneen parhaan mahdollisen ryhmän kasaan.

Ottelu alkoi GBK:n selkeällä pallonhallinnalla, joka johti hyviinkin maalintekotilanteisiin. Mutta tälläkin kertaa vastustajan maalivahdit tolppineen olivat erittäin hyviä. Toki Tarmo pääsi koko ottelun ajan ajoittain vaarallisille maalintekosektoreille, mutta GBK:n maalivahti Alina Järvipetäjä pelasi kauden parhaan pelinsä, jossa häntäkin autti mokken parhaat kaverit eli tolpat. Ensimmäisellä puoliajalla kuitenkin kerran GBK onnistui kerran maalinteossa. Vera Mattila teki maalin ja tarjoilun hänelle tähän antoi loistavan pelin pelannut Dina Kuparinen. Toinen puoliaika jatkui samaan malliin. GBK piti palloa ja loi koko ajan vaarallisia maalinteko paikkoja. Tarmo pääsi nopeilla hyökkäyksillä välillä hätyyttelemään GBK:n maaliakin. Ottelun voittomaali toisen puoliajan puolessa välissä ratkaisi kuitenkin pelin. Maali olikin kaunista katseltavaa. Olga Ahokangas pelasi sivurajan laitaa pitkin syvyyteen Jemina Rönnkvistille ja Olga jatkoi heti syöttönsä perään. Jemina tarjoili taidokkaan "takavasara"-syötön Olgalle, joka oli heti nokikkain vastustajan mokken kanssa, kylmänrauhallisesi 17-vuotias kälviäläisnuori rokotti oman kylänsä joukkuetta sijoittamalla pallon alanurkkaan. Ottelun loppuhetkillä Vilma Saarla pääsi vielä Minda Ala-ahon kanssa rakentamaan maalintekopaikan, josta Vilma teki vielä maalin. 17 sekunttia ennen loppua Alinan nollapeli murentui, kun Tarmon Suvi Niskala onnistui maalinteossa pitkän avauksen jälkeen.

"Viimeisessä kahdessa pelissä pallollinen peli on ollut onnistunutta. Liike ja pelitempo ovat olleet hyvällä tasolla. Emme ole enää enää muutamien pelaajien tehojen varassa, vaan muu joukkue on nostanut tasoaan koko ajan parempaan suuntaan. Ja iso kiitos ajaxilaisille Dinalle ja Mindalle, kun tulivat auttamaan meitä. Mahtava katsoa miten hyvin he pääsivät ilman harjoituksia heti joukkueen peliin sisään.", sopersi GBK:n valmentaja Kimmo Mattila pelin jälkeisessä voittofiiliksissä.

Joukkueen seuraava peli on vasta 26.1 Kuopiossa.

(1-0)
14'MaaliMattila Vera
27'MaaliAhokangas Olga
38'MaaliSaarela Vilma