GBK Miehet, Träningsmatch - harjoitusottelu

JBK - GBK   0 - 1

Jakobstad - Pietarsaari

JBK - GBK 0-1 (0-1) - Elmeri Lahti

GBK spelade vinterns andra träningsmatch, den här gången borta mot JBK i Jakobstad. GBK vann med matchens enda mål som gjordes av Elmeri Lahti.

Målet kom en minut före paus. Det var JBK som hade mera bollinnehav i första halvlek, men GBK försvarade bra på egen planhalva. Det bjöds på fattigt med målchanser i första halvlek.

Den andra halvleken var jämnare, speciellt under de första 30 minuterna. JBK tog mera över och pressade på slutet. Hemmalaget skapade två till tre riktigt fina chanser, men målvakten Riku Lelo Lun Koka jobbade bra i målet.

GBK:s startelva: Riku Lelo Lun Koka, Otto Nieminen, Topi Mäki, Teemu Mäki, Victor Kauppila, Samuel Frilund, Jani Mäenpää, Alec Biskop, Elmeri Lahti, Joel Häggblom, Filip Holm.

Inhoppare: 56 Robert Masumi (Kauppila), 75 André Ruotsala (Holm), 78 Alex Björkgren (Lahti).

Lahti teki ainokaisen

GBK pelasi talven toisen harjoitusottelun, jossa kohtasi JBK:n vieraissa. Ottelussa nähtiin vain yksi maali ja sen teki GBK:n Elmeri Lahti juuri ennen taukoa.

JBK piti avausjaksolla enemmän palloa, mutta GBK puolusti hyvin. Maalipaikat olivat vähissä.

Toinen jakso oli pelillisesti tasaisempi, varsinkin ensimmäiset 30 minuuttia. Lopussa JBK painosti ja haki tasoitusta. Kotijoukkueella oli 2-3 kolme hyvää tekopaikkaa, mutta GBK:n maalissa Riku Lelo Lun Koka teki hienoja torjuntoja.

GBK:n avaus: Riku Lelo Lun Koka, Otto Nieminen, Topi Mäki, Teemu Mäki, Victor Kauppila, Samuel Frilund, Jani Mäenpää, Alec Biskop, Elmeri Lahti, Joel Häggblom, Filip Holm.

Vaihdosta: 56 Robert Masumi (Kauppila), 75 André Ruotsala (Holm), 78 Alex Björkgren (Lahti).