GBK Miehet, KAKKONEN - TVÅAN

GBK - OTP  2 - 2

Kokkola, Keskuskenttä

GBK steg till 2-2 - GBK nousi tasapeliin

GBK hamnade i underläge med 0-2, men visade bra kampvilja och steg till 2-2 i slutet. Hemmalaget hade också chanser ta full pott, men det gick inte vägen.

OTP ledde i paus. Simon Thurling fick en perfekt träff från 20 meter och bollen otagbart in bakom Riku Lelo Lun Koka som i övrigt noterades för två till tre riktigt fina räddningar i första halvlek.

-OTP skapade de bästa chanserna i första halvlek, erkänner GBK-tränaren Chris Corcoran.

OTP:s mål kom fyra minuter före paus. Och OTP:s 2-0 kom fem minuter efter paus. Det var Paulo Ippolito som nickade bollen in på hörna.

GBK kom starkt igen. Inhopparen Miika Hohenthal fälldes inom straffområdet i 75:e minuten. Joni Lämsä sköt in straffen, 1-2. Hohenthal var också inblandad i 2-2 målet fem minuter senare. Målet gjordes av Lämsä.

-Vi hade också chanser till tre poäng. Vi skapade två till tre läckra chanser på slutet, men lyckades inte avgöra, säger Corcoran.

GBK dominerade stort i slutminuterna, men utan chanser var OTP inte. Gästerna hade många kontringar och mål-Riku fick göra ytterligare en strålande räddning.

GBK ligger nu ännu sämre till i botten av tabellen, men Corcoran vägrar ge upp.

-Vi har chanser ta 12 poäng, men samtidigt behöver vi hjälp av andra.

GBK heräsi liian myöhään

OTP karkasi 2-0 johtoon, mutta hyvin taistellut GBK nousi vielä tasoihin. Loppuminuuteilla GBK:lla oli vielä paikkoja jopa voittoon asti.

Tauolla OTP johti 1-0. Simon Thurlingin komea veto 20 metristä upposi vastustamattomasti kotijoukkueen maaliin. OTP loi jakson parhaat paikat, mutta GBK:n maalissa Riku Lelo Lun Koka esitti muutaman todella hienon torjunnan. Maali syntyi neljä minuuttia ennen taukoa.

-OTP loi parhaat paikat, GBK:n valmentaja Chris Corcoran myöntää.

GBK koki uuden takaiskun viisi minuuttia tauon jälkeen. Paulo Ippolito puski kulmapotkusta maalin.

GBK ei periksi antanut. Vaihdosta kentälle tullut Miika Hohenthal kaadettiin rankkarialueella. Joni Lämsä laukoi kavennuksen ja peliaikaa vielä noin vartti.

Pirteästi esiintynyt Hohenthal oli mukana myös tasoitusmaalissa, joka syntyi viisi minuuttia myöhemmin. Joni Lämsä, myös hän hyvällä pelipäällä, laukoi tasoituksen.

-Meillä oli maalipaikkoja voittoon asti. Pari-kolme tosi hyvää maalipaikkaa.

GBK hallitsi loppuminuutteja, mutta myös OTP loi vastaiskuja. Maalissa Riku teki vielä yhden komean pelastuksen.

GBK:n tilanne sarjapaikan suhteen vaikeutui entisestään, mutta Corcoran ei periksi anna.

-Loppuun asti taistellaan. Tavoitteena on ottaa täydet 12 pistettä. Toki tarvitsemme apuja myös muilta.

Foto/Teijo Pirttimäki

2 - 2

OTP
(0-1)
41'MaaliThurling Simon
50'MaaliIppolito Paulo