GBK Miehet, KAKKONEN - TVÅAN

JBK - GBK GBK   3 - 2

Jakobstad, Västerplan (konstgräs)

JBK - GBK 3-2 (2-0)

Bollklubbarnas drabbning, som gick av stapeln i Jakobstad på söndagen, vanns av JBK med 3-2 (2-0).

Ser man på matchen i helhet var det en rättvis JBK-seger, men GBK gjorde en mycket bra andra halvlek. Gästerna reducerade både till 1-2 och 2-3, men närmare än det kom man inte.

Fjärde gången gillt för JBK. Jakobstadslaget hade inte tidigare lyckats besegra GBK i år (två tränings- och en seriematch).

JBK fick en flygande start i matchen, mål i lagets första anfall i fjärde minuten. Det var Adrian Nyfelt som kom helt fri och placerade bollen i mål.

JBK hade grepp om händelserna i första halvlek. GBK skapade inte mycket framåt, men hade några chanser under halvlekens sista kvart. Elis Åströms skott gick lite förbi målet. Det luktade straffspark när Alec Biskop fälldes, men domaren valde att fria.

JBK:s 2-0 kom i 35:e minuten. Isak Löv fick en gratischans, tackade och sköt bollen in bakom Riku Lelo Lun Koka.

Antonio Hotta i JBK hade ett kanonskott mot krysset, men Lelo Lun Koka gjorde en strålande räddning.

Det blev betydligt jämnare i andra halvlek och tidvis hade GBK bra tryck mot hemmamålet. Biskop, Jani Mäenpää och Jere Moilanen var nära att lyckas. Ett reduceringsmål hängde i luften och målet kom i 74:e minuten. Samuel Frilund körde in i straffområdet, passade åt Elis Åström som prickade in 1-2-reduceringsmål.

Glädjen blev kortvarig. Mindre än två minuter senare fick Joakim Häggblom alldeles för enkelt köra in i straffområdet och skjuta in 3-1 till JBK.

GBK gav sig inte. Pigga inhopparen Juho Alasuutari reducerade två minuter senare. Fint förarbete av Elis Åström och Alec Biskop.

GBK pressade på slutet. JBK fick förstås ytor framåt och Lelo Lun Koka gjorde två till tre riktigt fina räddningar. Flera mål blev det inte.

GBK avslutar säsongen hemma mot OLS söndag 21 oktober.

JBK kukisti GBK:n

GBK pelasi kauden viimeisen vierasottelun kun joukkue Pietarsaaressa kohtasi kaimansa, eli JBK:n. JBK voitti ottelun 3-2 (2-0). Ansaittu voitto kun katsoo koko 90 minuutin tapahtumia, mutta GBK pelasi erittäin hyvän toisen jakson.

JBK:lle neljäs kerta toden sanoi. Ottelu oli nimittäin joukkueiden kauden neljäs kohtaaminen (kaksi sarja- ja kaksi harjoituspeliä) ja vasta nyt onnistui JBK voittamaan.

JBK sai otteluun lentävän lähdön. Joukkueen ensimmäinen hyökkäys neljännellä minuutilla toi tulosta. Adrian Nyfelt pääsi yksin läpi ja sijoitti pallon ohi maalivahti Riku Lelo Lun Kokan.

JBK hallitsi tapahtumia, eikä GBK maalipaikoille päässyt, vasta kuin avausjakson viimeisellä vartilla. Elis Åströmin laukaus meni vain vähän ohi maalin. Väärin ei olisi ollut mikäli GBK oli saanut rankkarin, kun Alec Biskop kaadettiin, mutta erotuomari oli toista mieltä.

Isak Löv teki JBK:lle 2-0 35 minuutilla. Hän sai avopaikan, eikä erehtynyt.

Toinen jakso oli huomattavasti tasaisempi, mutta ajoittain pallo viihtyi pitkään JBK:n kenttäpuoliskolla. GBK tuli tauolta tosi hyvällä asenteella.

Biskop, Jani Mäenpää ja Jere Moilanen olivat lähellä onnistua ja ansaittu kavennus nähtiin 74 minuutilla. Samuel Frilund ajoi rankkarialueen sisälle, syötti Elis Åströmille, joka laukoi pallon maaliin.

Ilo jäi lyhytaikaiseksi. Vain vajaa kaksi minuuttia edellisestä ja JBK:n Joakim Häggblom sai liian vapaasti ajaa rankkarialueelle ja laukoa pallon maaliin, 3-1.

GBK ei antautunut, vaan kavensi 78 minuutilla. Vaihdosta kentälle tullut ja pirteästi esiintynyt Juho Alasuutari laukoi pallon maalin. Hyvän esityön tekivät Biskop ja Åström.

Lopussa GBK painosti. Toki JBK:lla oli hyviä vastaiskuja, mutta Lelo Lun Koka teki muutaman todella hienon torjunnan. Lisämaaleja ei nähty.

GBK:n kausi päättyy sunnuntaina 24 lokakuuta jolloin vieraaksi saapuu OLS.

GBK: Riku Lelo Lun Koka, Otto Nieminen, Topi Mäki (15 Chris Corcoran), Aaro Hedman, Jere Moilanen, Elis Åström, Samuel Frilund, Jani Mäenpää, Lasse Känsälä, Alec Biskop (v), Elmeri Lahti (v, 66 Juho Alasuutari).

Statistik
JBK

3 - 2

(2-0)
4'MaaliNyfelt Adrian
36'MaaliLöv Isak
75'MaaliÅström Elis
76'MaaliHäggblom Joakim